1987. Október 14. (1. Nap)Sheringford Hall


    Vedd fel a kis papírcetlit a földről, és olvasd el. Beszélj az emelvény jobb oldalán álló emberrel, majd a doktorral, aki a holttest felett kuporog. Ezután menj balra. Dumálj a csávóval, aki ott áll. Menj a terem másik végébe! Itt beszélj a söprögető úrral, vedd fel a ruhadarabod a székről, és menj vissza az emelvényhez. Menj be azon az ajtón, ami mellett a szobrok között áll egy ember.
Itt egy folyosóra jutunk. Vedd fel a táskát a földről (Wright pisztoly, Miss. Lavinia útlevele, Geneva-London hajójegy), és rakd a kémcsőbe a táska helyén található fehér port, majd nézz a kisasztal alá a nagyítóval, és vedd fel a kis dobozt. Menj lefele abba a szobába, ahol a szobor van.
Itt Sherlock észreveszi a puskapor szagát, meg hogy valami van a kilincsen. Vizsgáld meg a lábnyomokat, és vedd fel a szobor mögül a ruhát, majd mérd meg, milyen magasan van a lőpornyom! Ezek után vedd fel a hajszálat a tükör előtti kis asztalról.
Menj balra a konyhába. Vedd fel az uniformis gombját a földről és beszélgess a szakáccsal. Ha ez megvan, menj vissza a folyosóra, ahol a táska volt, és menj be az első ajtón jobbra.
Vedd fel a hamut a tálból, mérd le a lábnyomokat, és menj be a mosdóba, ahol pedig a kézmosó mellől kell felvenned a vörös hajszálat.
Irány ki a folyosóra, aminek másik végében bal oldalt található szoba lesz a következő. Itt a sminkasztalnál vegyük fel a képet és a port, majd a kis asztalon lévő könyvből vegyük ki a cetlit.
A folyosó végén középen nyíló ajtón menj át, itt a lépcsőkhöz jutsz. Beszélj Mary-vel, majd a lépcső alatti fiókban vizsgáld meg a terítőket.
Menj át jobbra a bankett-szobába. Itt vedd fel az asztalról a kis papír, amit ha megnézel, kiderül, hogy az egy vendéglista. Menj tovább a szobában, beszélj az idős emberrel, és a lánnyal. Amikor a halott úr lányával beszélsz, bejön egy katona, akivel szintén diskurálj egyet! Ezután hirtelen a bárpultnál találod magad. Itt kérdezz ki mindenkit, majd menj vissza a lányhoz. Kattints a fegyverre a cuccaid között, majd kattints a lányra, hogy beszélj vele. Kiderül, hogy a fegyvert az édesapjától kapta, de erről majd csak később beszélne. Most nézd át a noteszodban az összes feljegyzést. Holmes munkájának vége, úgyhogy most Dr. Watsont fogjuk irányítani.


Nincs sok dolgunk itt az udvaron, csak annyi, hogy mindenkit kikérdezzünk. A lépcsőn álló Miss. Lambert-től megtudjuk, hogy a vendéglistán szereplő emberek neve mellett a kör a gyanús személyeket, a beszínezett karika a rosszul látó, az x pedig a nagyothallókat jelöli. Ha megnézed a listát, kiderül, hogy az öreg a bárpultnál azt mondta, hogy ő biztos benne, hogy egy Wright revolverből lőtték ki a golyót, rosszul hall, vagyis nem hinném, hogy lehet hinni neki. Ha ezzel megvagy, beszélj mindenki mással is! Ilyenkor megérkezik kintre Sherlock is.

Menjünk el a Lamb nevű ürgéhez, aki az oldalsó ajtó előtt áll. Vizsgáld meg az ajtó előtt a fehér port, mérd meg a lábnyomot, majd vedd a cigarettát a földről.


 

Baker Street


Dr. Watsont irányítva három könyvet kell levenni a polcról, majd nézzük meg őket. Ezekben a lábnyom és magasság méretek összefüggésével és a dohánnyal kapcsolatban olvashatunk.

    Most Sherlock-nak kémiai kísérletek segítségével meg kell vizsgálnia az összegyűjtött tárgyakat. Ezekre sajnos nem emlékszem, de dobjatok meg egy maillel, és utánanézek egy-két napon belül! A játékban most egy kvíz következik, melyet, ha hibátlanul töltünk ki, akkor továbbléphetünk a következő napra:

1.    Van valami ötletünk, mi lehetett a gyilkos fegyver?
Igen:
    Kék téglalap: Patterson vallomása.
2.    Elképzelhető-e, hogy a gyilkos a lépcsőn át menekült?
Nem:
    Kék téglalap: Mary vallomása.
3.    A dohányzóban talált hamu angol cigarettából való?
Nem:
    Vörös téglalap: Bejegyzés az ajtó előtti cigiről.
    Zöld téglalap: Tanulmány a dohányról.
4.    Nyitva volt az oldalsó ajtó?
Nem:
    Kék téglalap: Satterwaithe vallomása.
5.    Miss. Lambert választotta az abroszokat?
Nem:
    Kék téglalap: Miss. Lambert vallomása
    Kék téglalap: Panister vallomása.
6.    Tudunk valamit a tettes magasságáról?
Igen:
    Vörös téglalap: Feljegyzés az 1, 65-ös testmagasságról.
    Zöld téglalap: Ballisztikai papír
7.    Van Patterson ezredesen kívül más is, aki rosszul lát?
Igen:
    Zöld téglalap: vendéglista
    Kék téglalap: Miss. Lambert vallomása.

Ha kész, Holmes azt mondja, hogy úgy tűnik, mára végeztünk.
Sherlock Holmes: Az Ezüst FülbevalóSherlock Holmes: Az Ezüst Fülbevaló


1987. Október 15. (2. Nap)Baker Street


    Dr. Watson-nak most át kell néznie az összes eddigi feljegyzést. Ha ezt megtettük, a térképen a kastélyra kattintva már kezdődhet is a nap.

Sheringford Hall


    Sherlockkal kattintsunk a lépcsőn váró nőre, aki beenged minket a házba. A nagyteremben beszéljünk a duci öreggel. Ha megvan, irányunkat a konyha felé vegyük az irányt.
    A konyhában a szakáccsal. Itt kiderül, hogy két wiskeys üveg hiányzik. Most a sminkelő szobába menjünk, ahol a képet találtuk a tükörnél. Itt tegyük el a táskát, majd a két benne lévő papírt olvassuk el. Ha megvan, menjünk a dohányzóba.
    A dohányzó szobában rakjuk el a fehér kesztyűt. Most már viszont menjünk vissza a bálterembe.
    A bálteremben időközben megérkezett a lány, akinek az apját megölték. Most hajlandó beszélni mindenről, amiről eddig nem. Ezek után a kis csoport elindul felfelé Bromsby irodájába.
    A videó után – amiben a fiók felrobban – egyedül leszünk az irodában, ahol a fali arcképre kattintva, az kinyílik, és észrevehetjük mögötte a titkos széfet. Menjünk az íróasztal felé, és nézzük meg a képeket a falon. Ez után kattintsunk az íróasztalra, hogy kicsit közelebbről is megnézzük. A fiókban, ami felrobbant, égett papírokat rejt magában, úgyhogy ne féljünk kinyitni (az egyik ilyenen az látható, hogy valamilyen, puzzle szerű játék kódja 55)! Ezután nézzük meg a lány képét, majd vizsgáljuk meg a puskát a kezében. Ha elintéztük, kattintsunk a barna könyvre az asztalon, amiből be is kerül egy lap a jegyzettömbünkbe. Nézzük meg a Bromsby-t és Grimble-t ábrázoló képet, majd nézzük meg a belógó kezet nagyítóval. Tegyük el Fowlett levelét, és ha megvan, olvassunk el minden, eddig el nem olvasott feljegyzést, és dokumentumot. Itt egy rövid beszélgetés után, kattintsunk a térképen a Flatham nevű helyre. Elvileg errefele látták két napja Fowlettet.
   

    Flatham


    Beszéljünk az ott ácsorgó rendőrrel, aki elvisz minket Fowlett házához!
    Társalogj a ház mellett kapáló szomszéddal, Grahammel. Tőle megkapod a ház pótkulcsát. Menjünk hát be a házba.
    A nappaliban vagyunk. Itt van egy kis sárkányszobor egy kis asztalkán. Innen vegyük fel a gyufát. Ezzel most már meggyújthatjuk a lámpást, ezzel megvilágosítva magunkat. A földön előttünk mérjük meg a cipők méretét. A nappali közepén vegyük fel az asztal alól a fa játékot. Most vegyük az irányt a jobb hátsó sarokba, ahol egy bohócot látunk, meg négy képet. Ezek képrejtvények, azaz a tájképeken egy-egy állat van elrejtve. Az elsőn (balról nézve) egy szarvas, a másodikon egy medve, a harmadikon egy rák és a negyediken pedig egy sas. A bohóccal most ne is foglalkozzunk, most még úgysem tudunk vele semmit kezdeni. Menjünk vissza nappali közepe felé, és vegyük el a könyvet a legalsó polcról. A polc mellől baloldalra található ajtón menjünk be a konyhába.
    Nézzük meg nagyítóval a hamutartót, és tegyük el a hamut. Vizsgáljuk meg az asztalon található dolgokat. Most pedig menjünk ki a konyhából. A könyvespolc jobb oldalán menjünk tovább.
    Itt az előszobába jutunk, ahol a földön meg tudjuk gyújtani a kis lámpást. A hősünkhöz legközelebb lévő ajtó zárva, ez a pince. Menjünk be a másik ajtón a hálószobába.
    Nézzük is meg a fal mellett a gépet, majd menjünk a nagyobb asztalhoz. Itt egy kirakós játék van, melyhez az a bizonyos 55-ös szám kell: minden függőleges és vízszintes sorban 55-nek kell kijönnie, és még az is lényeges, hogy felváltott színű karikákat kell rakni. De ha valakinek ez nehéz lenne, itt egy kis segítség:

6    5    3    1    7    6    6    9    2    8
10    3    1    4    7    3    8    7    3    9
10    6    8    3    2    8    1    7    5    5
3    7    7    10    5    1    6    3    6    7
3    8    2    9    3    6    10    3    8    3
3    7    9    5    5    4    2    8    10    2
4    1    10    6    9    9    3    7    2    4
8    8    9    3    10    3    5    1    3    5
4    3    3    8    1    10    9    4    8    5
2    7    3    6    6    5    5    6    8    7

Ha jól csináltuk, egy érme lesz jutalmunk, melynek segítségével már használhatjuk a bohóc-játékgépet. Ám előbb még nézzünk körül itt is. Először is vizsgáljuk meg a csavarhúzót az ablakpárkányon, majd a falon a díjakat, és mellette a képet. Vegyük észre, hogy a kispárna nincs az a helyén. Ezek után a mosdókagyló szerűségről tegyük el a zsíros golyócskákat. A hálóban végeztünk, még a széffel sem tudunk mit kezdeni, tehát irány vissza a bohóchoz.
Ide érve rakd be az érmét. Ilyenkor elindul a játék, és mindig be kell rakni egy kártyát a bohóc kezébe. Az első ilyen kártya az első sor harmadik lapja, egy pikk ász. A második: harmadik sor, első kártya: treff négyes. A harmadik: második sor, első: káró négyes. Ügyességünkért egy cetli a jutalmunk. Most menjünk vissza a széfhez.
Most már ki tudjuk nyitni, csak az állatokat kell sorban beküldeni Noé bárkájába: az első a rák, a második a szarvas, a harmadik a medve. Ezután jöhet a többi akármilyen sorrendben, de az utolsó a sas legyen. Ekkor kinyílik a széf. Holmes észreveszi, hogy valaki megpróbálta feltörni. Vegyünk ki mindent, amit tudunk a széfből, majd olvassuk el őket. Ekkor Watson kiabálását halljuk, és Sherlock kimegy beszélni vele. Ezután Watson odaadja a pince kulcsát. Most menjünk vissza a házba. A pincében egy holttestet találunk: mérjük meg a lábát, és vegyük fel a földről a papírt. Irány a ház háta mögé!
Itt egy hordót fogunk találni, amin egy lábnyom található. Mérd meg! Most pedig beszélgess a rendőrrel, aki elárulja, hogy a holttest, amit találtunk a pincében, az Fowlett!

Baker Street


Most nincs más hátra, mint a kvíz:
1.    Kapott Fowlett meghívót, amikor elment?
Igen:
    Kék téglalap: Beszélgetés Moray Fowlettel.
2.    A lövés alatt minden vendég a nagyteremben volt?
Igen:
    Zöld téglalap: Bűnügyi jelentés.
3.    Jól kijött egymással Sir Bromsby a lányával?
Nem:
    Kék téglalap: Beszélgetés Grimble-lel (Okt. 15)
4.    Aggódott Fowlett a Grimble és Bromsby közötti gondok problémák miatt?
Igen:
    Zöld téglalap: Bromsbytól Fowlettnek (Levél 11/12/96).
5.    Hiányzott valami Fowlett lakásából?
Igen:
    Vörös téglalap: Feljegyzés a hiányzó párnáról.
6.    Betört valaki Fowlett lakásába?
Igen:
    Vörös téglalap: Feljegyzés az ablaknál lévő csavarhúzóról.
    Vörös téglalap: Feljegyzés az ablak alatt talált hordóról.

Ezzel vége is a 2. napnak.


 1987. Október 16. (3. Nap)Baker Street


    Sherlockkal egy analízis következik, azaz meg kell vizsgálni mikroszkóp alatt is egy-két dolgot, például a hajszálat, a kesztyűt, stb. Ha megtettük, amit kellett Watson elmeséli a tegnapi nap történéseit, vagyis amikor ő a vonatállomáson volt, mi meg Fowlett házában.

Flatham


    Dr. Watsont irányítva most egy visszaemlékezést kell lejátszanunk. Ha az állomáson álldogáló emberrel beszélünk, kiderül, hogy Fowlett egy másik emberrel együtt utazott, és hogy ami ott áll az állomáson vonat, azzal utaztak ők is! Vagyis meg kell vizsgálnunk, nincs-e valami különös, esetleg nem felejtettek-e ott valamit.
    Lépjünk is be a vonat ajtaján, aztán pedig nézzünk meg minden padot, hátha találunk ott valamit. Nos, az elsőn egy tollat (nem golyóstollat, hanem állati eredetű tollat), a harmadik alatt pedig egy sapkát találhatunk (a másodikon nincs semmi). Ha közelebbről is megvizsgáljuk a sipkát, észrevesszük, hogy egy vörös hajszál van benne. Ezután menjünk a vonat végébe és nézzük meg a hamutálat. Észrevesszük, hogy van benne egy Chirripaqui cigaretta, amit Watson azon nyomban el is raktároz magánál.

    Baker Street


    Sherlock megnézi a vörös hajszálat. Ekkor bejön két gyerek, akiket megbíz valakinek a felkutatásával. A mi célunk, pedig a Sheringford Hall!

    Sheringford Hall


    Itt beszélgessünk el a két asszonnyal, majd, ha befejeztük a diskurzust, akkor vegyük az irányt a lépcsős szoba felé. Itt beszéljünk Maryvel, majd menjünk fel a lépcsőn. Itt az irodába jutunk, ahol immáron ki is tudjuk nyitni a széfet. Persze eddig is ki tudtuk volna. A kis gombokat állítsuk az alábbi számokra: 3, 1, 2, 2, 1, 1. Azt ne kérdezzétek, hogy miért pont ez, egyszerűen csak összevissza kattintgattam, és ez lett a jó! Vegyünk ki mindent, beleértve a kulcsot is! Ekkor bejön Lestrade (a Scotland Yard embere, vagyis nyomozó, ő segít a nyomozásunkban), és elkezdünk beszélgetni vele. Most el kell mennünk Bromsby cementgyárába.


Sherlock Holmes: Az Ezüst Fülbevaló

    Bromsby Cementworks


    Először is beszéljünk a kapuban Goblettel, aki átadja nekünk az irodához tartozó kulcscsomót. Menjünk a kapuhoz képest jobbra található épülethez, ez az irodaépület. A kulcscsomó segítségével ki tudjuk nyitni az ajtaját. Ha bejutottunk, menjünk fel a lépcsőn! Az emeleten nézzük meg a falon a képeket, vegyük fel az asztal alól az aranyszínű kulcsot. Majd nézzük meg a híd-makettet. Innen hiányzik egy bábú. Most pedig irány maga az iroda (ezt a két lépcsőfeljáró között találjuk). Az ajtót az aranyszínű kulcs nyitja. Először nézzük meg az Indiai csecsebecsét, amit az egyik szekrény legtetején vehetünk észre. Másodszor pedig kattintsunk a falon lógó képre, mire előbújik onnan egy széf. Bromsby széfjében talált kis kulcs pedig pontosan illik bele. Vegyük ki innen az iratokat, majd olvassuk el őket. Az íróasztal alatt találhatunk egy papírt, ezt tegyük el. Az elefántszobor ormányára kattintva, annak szájába kerül a híd-makettből hiányzó bábú. Menjünk hát vissza, és tegyük a helyére. Jutalmunk egy kulcs, amivel kinyithatjuk az íróasztal fiókját. Innen ugyan nem tudunk elvinni semmit, de azért csak nézzünk meg mindent. Ezek után irány a Baker Street!

    Baker Street


    Lt. Herrington lép be az ajtón, akivel itt egy hosszabb beszélgetés következik, majd utána bejön a két fiú is, akik azt a hírt hozták, hogy a keresett ember a cementgyárban volt nemrég. Úgyhogy irány oda!


Sherlock Holmes: Az Ezüst FülbevalóSherlock Holmes: Az Ezüst FülbevalóSherlock Holmes: Az Ezüst Fülbevaló

    Bromsby Cementworks


    Kattintsunk a létrán, hogy odaállítsuk a falhoz, majd másszunk át. Itt egy kis lopakodás következik: két kutya, és egy ember között kell átslisszolni az irodaépületbe. Bent játsszuk el újra a híd-makettes mókát. Ha megvan a kulcs, nyissuk ki az íróasztal fiókját, majd pakoljuk ki azt. Az itt lévő kulcs a színházhoz tartozik. Menjünk is ki innen, majd lopakodjunk be a baloldalon található nagy épületet: ez a színház!
Ide kell a kis kulcs a fiókból. Gyújtsuk meg a lámpát a gyufával. Hogyha ezzel készen vagyunk, a folyosón menjünk tovább: itt mérjük meg a sáros lábnyomokat. Mehetünk is tovább. A folyosó vége felé egy kétszárnyú ajtót látunk, amit a késsel fel tudunk feszíteni.
A díszlet-raktárba jutottunk, ahol gyújtsuk meg a lámpást. Nézzük meg a kosarat, amiben szőnyeget, és fekete hajszálat találunk. Menjünk a hosszú terem másik végébe! Itt nyissuk ki a kulccsal az ajtót.
A vörös foltot megnézve, Holmes mondja, hogy ez égetett mész. Innen átmehetünk egy másik szobába, ahol olyan sűrű a levegő a mésztől, hogy Sherlock-nak maszk kell. Innen irány vissza a kétszárnyú ajtóhoz, ami mellett baloldalt egy gézdarabot találunk. A késsel erre kattintva maszkot formál belőle Holmes, így most már visszamehetünk, a füstbe, de előtte még vegyük fel a díszlet szoba túlsó ajtaja mellett található piszkavasat. A meszes gázzal teli szobában egy hulla fekszik középen, melynek likőrös üvegét és útlevelét a piszkavassal kipiszkálhatjuk, ebből kiderül, hogy az illető külföldi. Eztán Holmesék hazamennek, és jön a kvíz:

1.    Csak Grimble-nek van kulcsa a színházhoz?
Igen:
    Kék téglalap: Beszélgetés Goblettel.
2.    Volt Lowrie-nak közös ügye a cementgyárral?
Igen:
    Zöld téglalap: Captian Lowrie dokumentum.
    Zöld téglalap: Kép, amikor Sir Bromsby a Kalidassa előtt áll.
3.    Wyatt Collins becsületes?
Nem:
    Kék téglalap: Mary vallomása.
    Zöld téglalap: Kihallgatási dokumentum.
4.    Bromsby végakaratával és Grimble-el kapcsolatos kérdés?
Igen:
    Zöld téglalap: Cabinet Lloyd dokumentum
    Zöld téglalap: Lloyd & Matterson dokumentum
5.    Külföldi a hulla, akit a színházban találtunk?
Igen:
    Vörös téglalap: Feljegyzés a hulla útleveléről.

Ennek a napnak is vége…


###

 1987. Október 17. (4. Nap)Baker Street


    Sherlock Watsonnal és Lastraddel beszélget. Ezzel a szituációval csupán annyit kell kezdenünk, hogy végighallgatjuk. Dr. Watson irányításában noteszunkat bújva kiderül, hogy Fowlett úr és Grimble úr meglepően hasonlítanak.

    Hunter lakása


    Olvassuk el a dokumentumot, amit most kaptunk. Lépjünk be a nagykapun. Ezután beszéljünk az ajtó előtt álldogáló Appleby-vel. A vele való beszélgetésből kiderül, hogy már taliztunk egyszer Hunterrel, ő volt a Sheringford Hallban a pincér, az első napon.

    A szobában mérjük meg az ablakban található lábnyomot, amiről kiderül, hogy nagyjából 8-as 12-es méret. Ezután nézzük meg a szekrényben lévő festményeket, majd a vért a földön. Ha megtettük mindezt, irány ki a lakásból.

    Holmes a virágokat megvizsgálva észreveszi, hogy egyik sem angliai növény. Az egyik alatt még egy cetlit is találunk. Irány a Baker Street.

    Baker Street


    A wiskeys üveg kilétét kutatva kiderül, hogy a Richmondi Apátság készít ilyet. A tőlünk balra levő ajtóra klikkelve Holmes álruhát ölt és irány Richmond.

Richmondi Apátság és Erdő


A kapunál beszéljünk a baráttal, majd menjünk be az erdőbe. Egy kis séta után egy nagy tócsát látunk, ezt jegyezzük meg, hogy hol van, mert fontos lesz! Még egy kis gyaloglás / futás után eljutunk egy olyan részhez, ahol Holmes füstöt érez. Itt csak menjünk egyenesen. A tüzet meglátva Sherlocknak egy vödörre, meg némi vízre van szüksége! A vödör egyenesen vissza található, vizet pedig a tócsából szerezhetünk. Minderre csak 1-2 percünk van, úgyhogy sietni kell! Ezután vissza a tűzhöz! Ha sikerült eloltani, egy kisebb barlang tárul elénk.

    A gyufával gyújtsuk meg a gyertyát! Ezután a vörös tintafoltnak kell megvizsgálásra kerülnie. Az üvegről kiderül, hogy Richmondi likőr. A szétégetett papírokat és valami matrac-szerűséget is meg néznünk. A barlang hátsó része felé haladva középen mérjük meg a 10-es lábnyomot. A hátsó falon van egy sokkal sötétebb színű kő is. Erre kattintva azt Holmes kiveszi, és vegyük ki innen a papírokat, majd olvassuk el őket a jegyzettömbben. Ha sikerült visszajutni az épületig, innen már el tudunk jutni a Sheringford Hallba (ha mégsem, először menjünk a Baker Streetre, majd onnan a Sheringford Hallba).

    Sheringford Hall


    Bent épp egy kis beszélgetés folyik. Ha vége, nézzük meg az újonnan kapott dokumentumot, majd irány a sminkszoba.

    Beszéljünk a lánnyal, majd ha Herrington elment, mutassuk meg a lánynak a képet. Ezek után menjünk Baker Streetre.


Sherlock Holmes: Az Ezüst FülbevalóSherlock Holmes: Az Ezüst Fülbevaló

    Baker Street


    Watson monológja után, belépve a házba megjelenik a következő kvíz:

1.    Köze van az ügyhöz a Watsonékat megtámadó Ázsiaiaknak?
Igen:
    Zöld téglalap: Wung Jei dokumentum.
2.    Kijelenthetjük, hogy Hunter gyilkosa képzett a fegyverek terén?
Igen:
    Kék téglalap: Beszélgetés Appleby-vel.
3.    Vannak Richmondnál rúnák, amikhez jönnek a hívők?
Igen:
    Kék téglalap: Beszélgetés a baráttal a Richmondi Apátságnál.
4.    Az erdőben talált kézírás megegyezik bármelyik másikkal?
Igen:
    Zöld téglalap: Threat W.
    Zöld téglalap: Threat WC.
5.    Lehet egy visszavonult tisztből börtönőr?
Igen:
    Zöld téglalap: Kalidassa Abbys dokumentum.

És vége az utolsó előtti napnak!


 1987. Október 18. (5. Nap)Baker Street


    Hallgassuk végig a dumát, amiből kiderül, hogy az Aston színházba kell mennünk.

    Aston Színház


    Figyeljük meg a hirdetést a falon, és menjünk be az épületbe! Beszélgessünk el a padlót sepregető Kirby-vel, a színésznőt figyelő Bruce-al, a kék ruhában feszítő Wilkox-xal és a legyezős Miss. Sullivannal, aki azt mondja, hogy nem találja a vörös parókáját, majd beszéljünk a fülbevalóval kapcsolatban a színpadon gyakorló színésznővel.

    Az egyik színésznő öltözőjében beszéljünk a részeg nővel és menjünk ki a bal oldali ajtón.

    Kopogj be a folyosó legvégén lévő ajtón, és beszélj Richarddal, majd mutasd meg neki az ezüst fülbevalót. Most menj be a folyosó másik végében lévő ajtón.

    Itt Dr. Watsont fogod irányítani és a feladatod az lesz, hogy vedd fel a két jegyzetet a földről, majd nézd meg a szekrényt. Watson rájön, hogy hiányzik egy jelmez. Most menj vissza Doris öltözőjébe, és innen menj be a színfalak mögé.

    Újra Sherlock bőrébe bújunk. Beszéljünk Adam Poolelal. A hátsó ajtó zárva van, úgyhogy előbb Bruce-tól el kell kérni a kulcsot hozzá. Ha elkérted, bejuthatsz ide is!

    A két kisebb cucc felvétele után meg kell nézni a ládikát. Ezt nem tudjuk kinyitni, mert a három fülbevaló kell, de nekünk csak egy van. Menjünk vissza Doris öltözőjébe, de Holmes nem tudja elvenni tőle! Menjünk vissza az előadóterembe, és mutassuk meg Carolynnak a fülbevalót, erre odaadja a másik kettőt is. Mostmár ki tudjuk nyitni a ládikát. Vegyük ki a holmikat a dobozból.

    A színház előtt Lestrade nyomozó egy jó pár emberrel együtt érkezik. Nézzünk át mindent, ami a noteszünkben van! Íme a végső kvíz:

1.    Több kulcs is van az Aston színházhoz?
Igen:
    Kék téglalap: Beszélgetés Bruce Astonnal.
2.    Elvesztett valaki egy parókát?
Igen:
    Kék téglalap: Beszélgetés Miss. Sullivannal.
3.    Van köze az ügyhöz az eltűnt jelmeznek?
Igen:
    Vörös téglalap: Feljegyzés a konyhában talált ruhagombról.
    Vörös téglalap: Feljegyzés a hiányzó ruháról.
4.    A Veronica-nak írt üzenet kézírása megegyezik egy másikkal?
Igen:
    Zöld téglalap: Francia meghívó.
Zöld téglalap: Antikkereskedői cetli.

Itt most egy olyan kvíz is van, amit nem baj, ha rosszul töltesz ki:

1.    Ki ölte meg Sir Bromsby-t?
2.    Ki ölte meg Horace Fowlett-t?
3.    Ki ölte meg Johansenn-t?
4.    Ki ölte meg Veronica Davenport-t?
5.    Ki ölte meg Jeffries-t?
6.    Ki ölte meg Hunter-t?

Most már csak néznünk kell a mozit, amiben Sherlock elmeséli, hogy mi is történt pontosan, és hogy ki ölte meg az embereket. Ezzel vége is van a Sherlock Holmes: Az Ezüst Fülbevaló játéknak.