Ha nem szeretnél lemaradni semmiről, akkor neked szól az Ez történt rovatunk, melyben összefoglaljuk a hét eseményeit: röviden azon apróságokat, amiről a héten nem írtunk, s felsorolva azokat, amikről részletesebben értekeztünk. Jó böngészést és olvasgatást!

PC

Mielőtt még kialakultak volna a jogi viták úgy volt, hogy meg fog jelenni egy új Duke Nukem, a Duke Nukem: Mass Destruction. A fejlesztést az Interceptor Entertainment és a 3D Realms végezte közösen, míg össze nem rúgták a port a jogokat birtokló Gearbox Entertainmenttel, amely 2011-ben vette meg a nevet, s azt kérte, hogy a munkálatokat állítsák le -- mivel azonban jogi kérdésről beszélünk, van kiskapu, ez pedig azt eredményezheti, hogy mégiscsak elkészülhet a játék.

A megoldást az jelentheti, hogy a Duke Nukem: Mass Destructionből eltávolítanak minden Duke Nukemre vonatkozó utalást, így elérve azt, hogy habár tematikájában a legendás sorozathoz hasonló programot kapunk, jogi alapja nem lesz a Gearboxnak arra, hogy megálljt parancsoljon a fejlesztésnek.

Az Interceptor már meg is kezdte a régi-új játék reklámozását, mégpedig egy új kedvcsináló oldal felállításával. Ez a huncut nogumneeded.com címet kapta, s ha minden igaz, 25 nap múlva elénk tárul a program.

duke-nukem-mass-destruction.png

A Zenimax bejelentette, hogy a frissen elstartolt The Elder Scrolls Online című játékban ideiglenesen lelőtték a céhbank alapításának lehetőségét. Okot a Zenimax nem jelölt meg, ugyanakkor nem sokkal később kikerült a Redditre egy magyarázat, mely szerint egy olyan bugot fedeztek fel a fejlesztők, amely alkalmas arra, hogy a játékosok egy-egy tárgyat rengetegszer duplikáljanak és eladjanak, sok-sok pénzhez jutva ezáltal. Ez persze nem tenne jót a játék gazdaságának, így a hiba kijavításáig a program ezen funkcióját nem lehet használni.

A The Golf Club már elérhető a Steam Early Access keretében. Akik most megveszik a játékot, 15 százalék kedvezményt kapnak a végleges árból.

A Bioshock című filmről hol van, hol nincs hír. Most éppen van, ugyanis a Sony lefoglalt három webcímet, a bioshock-movie.com, bioshock-movie.net, és bio-shock.net doméneket. Ezek egyelőre üres oldalakra mutatnak, így valószínű, hogy a Sony óvatosságból vette meg a három a címet, hátha elkészül Rapture moziváltozata. A helyzet pikantériája, hogy Courtnee Draper, aki a Bioshock: Infinite című játékban Elizabeth hangját adta, Ken Levine-nél azon kuncsorog, hogy a filmben is ő játszhassa a hősnőt. Ugyanakkor Levine éppen lelőtte a projektet az Universal Studiosnál, mert azok Gore Verbinskit akarták a rendezői székbe ültetni.

A Mercenary Kings mögött álló Tribute Games egy új játékot mutatott be, vagyis inkább csak szellőztetett meg, ugyanis sok információt nem kaptunk. Amit tudunk, az az, hogy a program a Curses ‘N Chaos nevet kapta, s egy oldalnézetes, 16-bites grafikával életre keltett, a Nintendo éra legjobbjait idéző hack and slash eresztés, amiben szellemekkel, csontvázakkal és goblinokkal, egyszóval a fantasyvilág sztenderd ellenfeleivel kell megmérkőznünk. Várható megjelenés: idén ősszel PC-re és PS4-re.

Már készül az új Age of Empires játék, ám sajnos ezúttal sem egy rendes verziót köszönthetünk PC-re, hanem egy mobilos kiadást. A héten bemutatkozott az Age of Empires: World Domination, ami idén nyáron iOS, Android és Windows Phone operációs rendszerre hozza el az Age of Empires játékélményét, persze módosítva, az érintőképernyőhöz szabva. Ja igen, egy free-to-play címről beszélünk, szóval ennek megfelelően kezeljétek…

Végszóra, de csak sikerült összeszedni azt az áhított 180 ezer dollárt plusz egy kis ráadást, hogy elkészülhessen a Chaos Reborn, Julian Gollop, az X-COM: UFO Defense kitalálójának új játéka, mely az 1985-ös Chaos: The Battle of Wizard átdolgozott és felfrissített változata. A kész játék 2015 májusában fog megjelenni, PC-re, Linuxra és Macintoshra.

A CCP 2013-as gazdasági éve épp a napokban ért véget, a cég pedig mínuszosan zárta az esztendőt. A jelentés szerint a vállalat 21 millió dollárt veszített, ami valószínűleg a hosszú ideje készülő World of Darkness MMOG kegyelemdöfésével, valamint a fejlesztést végző csapat 56 tagjának elbocsátásával hozható kapcsolatba. Érdekesség, hogy a CCP 56,5 millió dollárt, a korábbi év ilyen célra elkülönített büdzséjének háromszorosát költötte kutatásra és fejlesztésre, ami a World of Darkness, az EVE Valkyrie, a Dust 514 és az EVE Online között oszlott meg, ám azt nem tudni, hogy mekkora arányban költöttek az egyes programokra.

A Star Citizen már 42 millió dollárnál jár, ami azt jelenti, hogy egy újabb mérföldkövet sikerült elérni, s ezzel együtt új tartalmakkal egészül ki a játék. Akik a 42 milliós határ elérése előtt támogatták a játékot, azok egy frissített enciklopédiát élvezhetnek, és kapnak egy Explorer osztályú mobiGlas platformot, ami lényegében annyit jelent, hogy bárhonnan hozzáférhetővé válik az enciklopédia. Ezen felül jön egy új hajó, az Aegis Dynamics-féle Gladius típusú harci gép, valamint egy törölköző is jár, úgyhogy nem kell pánikolni. Utóbbi természetesen egy Galaxis útikalauz stopposoknak kikacsintás a bűvös 42-es szám apropóján.

Trials Fusion launch trailer, ha valakinek kimaradt volna:

Itt az Indie Royale: Debut 12 Bundle, amiben (a hír írásakor) 2,54 euróért vihető az Yrminsul, a Selknam Defense, a Luna's Wandering Stars, a Rot Gut, a Storm over the Pacific, a You Are Not A Banana: Chapter 1, a Pester és a GEARCRACK Arena.

Ezen kívül elindult az új Humble Weekly Sale a Devolver Digital ajánlásában. Itt a minimál összegért a The Real Texas, a Cryptic Sea EP és a Dungeon Hearts, míg 6 dollárnál a Foul Play, a Legend of Dungeon és a KRUNCH Digital Collector's Edition jár. A bónusz kategóriában, 10 dollárért a Tower of Guns a miénk.

Végezetül a Bundle Stars is vár a maga ajánlatával. Ez a Toxic Bundle, amiben 4,39 euróért a S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky, a The 7th Guest, a The 11th Hour, a Shadow Man, az Xotic és annak három DLC-je, a Darkout, a Desperados 2, a Tribloos 2, a Runespell: Overture, illetve a Heroes of Annihilated Empires vihető haza.

A Twitch Plays Pokemon őrületet meglovagolva OneMrBean előállt a Choice Chamber ötletével, melyet kifejezetten arra találtak ki, hogy a közösséggel együtt játszunk, de azért kevesebb káosz mellett. A játékot a fejlesztő elmondása szerint igazából csak élő közvetítésben érdemes játszani, a plusz élményt ugyanis a vadidegenek részvétele adja, akik utasításaikkal változtatnak a játékon, nehezítve vagy könnyítve utunkat. A projekt, habár nem eredeti, érdekes, mégpedig annyira, hogy a Twitch érdeklődését is felkeltette. A cég felajánlotta, hogy ha sikerül a Kickstarteren kitűzött célt elérni, ők ugyanannyival támogatják a játék fejlesztését. OneMrBean 30 ezer dollárt szeretne április 22-ig, ami már meg is van, sőt egy kicsit több is, 33 ezer, vagyis még ennyit kap majd a Twitchtől.

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!

1 2