Résztvevők:


Firefox 3.5

Google Chrome

Internet Explorer 8

Opera 10

Safari 4

Kinézet

Személy szerint nekem a Firefox és az Opera kinézet tetszik, perszeízlések és pofonok, de az biztos, hogy a redmondiak böngészője néz ki a legrondábban, a vissza és előre nyilak kifejezetten idegesítenek azzal a kék színnel.

Teljesítmény

Első tesztprogram: Sunpider

26 feladat szerepel benne, matematikai műveletek, kódolás, 3d-s számítások, adattömörítés, és még súlyosabb dolgok. A tesztet az Apple programozói rakták össze néhány éve, tehát ha gonoszak vagyunk, és feltételezzük, hogy saját maguk felé hajlik a kezük, a Safarinál érezhetünk némi hátszelet.

1. Chrome 662,0 ms
2. Safari 4 749,6 ms
3. Firefox 3.5 1106,4 ms
4. Opera 10 3201,6 ms
5. Internet Explorer 8 5121,8 ms

Nem meglepő módon az Internet Explorer lett az utolsó, a Firefox a harmadik és a Chrome az első, a Safari hatalmasat fejlődött a hármas verzió óta ami az első pc-s Safari volt de nagyon instabil és lassú.

Második tesztprogram: V8

Itt hat feladatsoron kell a böngészőknek végigmenni, főleg matematikai és grafikus műveletek, a végeredményt viszont nem időben adja meg, hanem egy számmal, ami annál jobb, minél nagyobb.

1. Chrome 2733
2. Safari 4 2241
3. Firefox 3.5 360
4. Opera 10 226
5. Internet Explorer 8 61.3

Biztonság

Ez a teszt egy kicsit bonyolultabb, beírtam a google-be azt a szót amivel a legtöbb vírus lehet szerezni vagyis a sex szót, az első három oldalon lévő összes találatra rákattintok mind az öt böngészővel majd megnézem a Super Anti Spyware Pro-val (igen ez egy rejtett reklám), hogy mennyi adware-t kapott a gép illetve mennyi felugró, megjelnő ablak lett. Ez egy kicsit ellentmondó teszt, leszögezem, lehet másnak más eredmény jön ki.

1. Firefox 3.5: 1 felugró ablak 2 adware
2. Opera 10: 3 felugró ablak 5 adware
3. Safari 4: 3 felugró ablak 6 adware
4. Internet Explorer 8: 5 felugró ablak 6 adware
5. Chrome: 6 felugró ablak 7 adware

Végeredmény
Én a Safari 4-et a Firefox-ot és az Opera-t ajánlom. Állj, állj, állj, miért az Operát? Mert az összes forradalmi dolog abban jelenik meg először, példának itt az Opera Unite, igaz, hogy még nem kiforott de van benne ötlet és még csak béta verzió. Csak az használja az Internet Explorer-t aki veszélyre vágyik és sok ideje van.
A Chrome a leggyorsabb de nem biztonságos mondjuk ha van egy jó vírusírtód akkor nyugodtan lehet használni.

Ui. A tesztet azért készítettem mert minden böngésző készítője azt mondja, hogy övé a legjobb (még az Internet Explorer esetében is).