Aki nem ismerné a játékot annak kis spolierezés: A játék arról szól, hogy a Rendőrök (Enforcers) és Bűnözők (Criminals) harcolnak San Paro városában. A játéktér öt részre oszlik, két darab városi küldetéses pálya, egy darab vásárló körzet (itt tudjuk a cuccainkat módosítani) és két darab Team Death Match zóna (az egyik egy kikötő másik egy építkezés).

Én a karakterem frakcióját Enforcernek adtam meg tehát részletesebben arról fogok írni.
Az Enforcereknek a feladatuk egyszerű minden bűnözőt békés vagy halálos erővel elintézni. Ez egyszerűnek tűnik de sajnos igen sok tényező játszik ellenünk.
Az első tényező amiről a játék igazából nem is tehet de azért egy misét megér: a nem túl tapasztalt játékosok és a trollkodni feljárók.
Az elsővel nincs probléma persze ők is csinálnak néha érdekes eseményeket amik miatt akár kört is veszthetünk (engem legtöbbször csapattársam lőtt le mert ellenfélnek nézett pedig ott egy nagy POLICE felirat a ruhám elején és hátulján). A trollok persze itt is felbukkannak és igen szép számban vannak. Volt egy küldetés aminél az volt a feladatunk, hogy egy aktatáskát 8 perc alatt juttassunk el A pontból B be. Ez egyszerűnek tűnik persze az ellenfeleink jól beásták magukat az aktatáskához, őket 3 perc alatt sikerült kiaprítani onnan. Ilyenkor már a csapatnak általában nyert ügye van de a mi kedves kis mókaMiki párosunk (négyen voltunk a csapatban abból 2 majomkodott) egyből lelőtte azt aki az aktatáskát felpróbálta venni (igen a csapattársat is).
Először is számomra igen érthetetlen dolog az, hogy mire jó ez? Ő is saját magát blokkolja ha a küldetés nem sikerül mert akkor kevesebb pénzt és tapasztalatot kapunk.
A másik dolog ami ellenünk van az a Prémium (feltéve ha ingyenesek vagyunk). Egy prémium 15$ba kerül 30 napra ami igen borsos összeg (számomra). Párszor azt vettem észre, hogy a Prémium játékosok lealázzák a F2P-seket. Eleinte azt hitte, hogy én vagyok egyszerűen tapasztalatlan de egy esemény ezt megváltoztatta. DM pályán voltunk a kikötőben ketten lövünk hátulról egy ellenfelet aki megfordul és mindkettőnket 4 lövéssel elintéz. Persze ezekből nincsenek olyan sokan de ha az ember kifog egy ilyen játékost az ellenfelei között akkor igen megnehezedik a feladata.
A prémiummal kapcsolatban még ami zavaró, hogy túl gyorsan fejlődnek a prémium játékosok az F2P játékosokhoz képest.
Ezt a játék is folyamatosan a tudtunkra adja nehogy elfelejtsük. Itt is egy egyszerű példát hozok fel. Egy küldetésért kapunk mondjuk 100$-t F2P vel. De ha prémiumunk van akkor 1,5-szeres szorzóval mehetünk tehát 100+150=250$.
Azzal, hogy prémium az öltözékeit jobban tudja matricázni nincs probléma viszont ezt a fejlődés és fegyveres dolgot elrontották.


Kicsit a játékról:
Mint mondtam ingyenes a játék és szerintem nagyon jól sikerült persze 1-2 hiba van benne de ezek felett szemet lehet hunyni.
Az első dolog amit az embernek illik megnézni egy játékról, hogy tudja futtatni a gépén vagy sem. A gépigénye (számomra) barátságos volt hiszen egy kétmagos processzor 256 megabyte-tal rendelkező VGA és 15GB szabad hely szükséges a gépen. Tehát atomerőmű nem szükséges a futtatásához. Amit viszont megvalósít: a grafika tűrhető (semmi nagy cucc de nem elavult) az irányítás is egész jó TPS nézetből ámbár guggolás közben kicsit nehézkesen mozog a karakter. Amit még meg kell említenem a járművek irányítása. A játék valószínűleg eredetileg repülőszimulátor akart lenni mert egy szenzációsan jó Jet irányítást kapunk. A probléma csak annyi, hogy nincsenek Jetek a játékban és ezt az irányítást az autóknál kapjuk meg (Kicsit csúszkálva kanyarodnak). Persze ezt húsz perc játék után megszokhatjuk sőt legtöbbször még előnyt is kovácsolhatunk ebből az irányításból.

Ami viszont nagyon megfogott a játékban az a személyre szabhatóság! Nagyon jól személyre lehet szabni a karaktereket és járműveket. Találkoztam Sztálin elvtárssal, Scooby Doo furgonnal (remélem jól írom), Batmannel és Super Marioval.
A matricázásban nagyon sok ojjektum közül választhatunk így létrehozhatjuk a legjobban hozzánk illő vagy nekünk tetsző karaktert.

Gépbarátság:
A gépemen 60 FPS el futott végig fixen állt rajta és csak PC verziója van a játéknak.

A küldetéseket és "Plegelést" nem szeretném lelőni szerintem ötletesek lettek ámbár kicsit kevés van belőlük.

Pár kép amit készítettem: