... Akkor történt, hogy a „láng királyának”, Flerdionnak fia született. Ez a király Mounter szigetországban uralkodott, de serege nem volt erős, mert nem voltak jó vezérek és ügyes kiképzők.
Mounter szép sziget volt, 3 részre tagolva. Az egyik rész magas hegyek és mély barlangrendszerek uralták. Még a legsötétebb paraszt is érezte a mágikus vibrálást. A gyönyörű vízesések, zergecsapatok, különleges növények és madarak sok kalandort csaltak sötét barlangokba, gonosz erdőkbe, hogy soha többé ne lássanak napfényt. Azon kívül még ott volt a hosszú eső, ami minden héten esett 1 napig, és a sok bandita, ork, ant (gonosz entek), kígyók és még sok más veszélyes lény.
A második része a szigetnek dombos volt teli völgyekkel, tavakkal, bányákkal és folyókkal. Itt épült a legtöbb falu és bár itt nem volt túl sok gonosz lény, de a kevés és erős talán félelmetesebben hangzik. A bányákban nagyon sok értékes fémet, szenet, drágaköveket és még sok más dolgot bányásznak ki. Itt van a sziget egyik kikötője is, ahonnan a halász és a kereskedő hajók futnak ki. Mivel itt nem Flerdion katonái járőröznek, hanem más szigetekről zsoldosok, ezért itt nincsenek banditák. A harmadik rész volt a vándorok, kalandorok, csaták, varázslók, jó és gonosz lények helye. Például…Összeáll két tünde egy amazonnal, egy kószával, egy druidával két kentaurral és egy sötétmágussal, hogy leverjenek egy csapat strigát… Itt lakott a király egész seregével, mert az ellenséges hajók itt teszik ki csapataikat, hogy megszerezzék Mountert. Emiatt itt is van egy kikötő, de itt csatahajók sorakoznak kifutásra.
A sziget e része kedvelt volt a kalandorok és a varázslók között is egyaránt, mert itt termettek a legritkább és legszebb növények. Sárkányok, ghoulok, strigák minotaurok, tündék törpök, kenteurok és entek laktak itt, és ez a rész nagyobb volt mint a másik kettő együtt. Itt voltak mocsarak, bányák, sűrű és sötét erdők, mohás vagy virágos rétek, gyönyörű tavak és folyók egyaránt. És itt van most hősünk is egy gyönyörű futónövénnyel belepett ház kerítése előtt állva.
- Itt lakik. - mondta Geralt és felmérte a házat. – Hatalmas varázserőt érzek. Csak úgy fojtogat.
- „Én is érzem.” – hallották a hangot a fejükben Geralt és Ashly.
Elindultak a ház ajtaja felé, ami magától kinyílt ÉS…

Folytatás Február 12.