…és egy hatalmas striga rontott ki rajta, nagy ugrásokkal közeledve hozzájuk. Ashly megdermedt a félelemtől, bár nagyon bátor volt. Geralt kiúzta kardjait és a közeledő striga felé irányította élüket. A puma Diven pedig teljes nyugodtsággal és megfeszített izmokkal , ugrásra készen várta a nagy szörnyet. A striga még ugrott egy hatalmasat, fogait és karmait Geraltra szegezve, repült és közben nagyot ordított. Mikor repülés közben elérte Geralt kardjának hegyét széllé vált ami majdnem feldöntötte őket.
- „Idézet volt.” – mondta Diven.
Továbbmentek és az ajtóig nem történt semmi, de ott nem tudtak megmozdulni.
- „Újabb varázslat!” – mondta megint Diven.
- Thawras, itthon vagy?! – kiabált be az ajtón Geralt.
Egy zöld palástos, idős ember jelent meg az ajtóban.
- Ó!!! Egy diamon. – csodálkozott Thawras Devinre nézve. – Kik vagytok?!
- Én Geralt vagyok, ő a feleségem Ashly és ő a diamonom Diven. – világosította fel Geralt a varázslót. – Küldetésed jöttünk teljesíteni.
Thawras feloldotta a varázslatot.
- Gyertek be!
Mikor beléptek az előszobába az ajtó bezárult mögöttük és Thawras különös szavakat mormolt az ajtó felé fordulva. Szép ház volt, tiszta, barátságos és öreg. Mindenhol könyvek voltak, a polcokon, a gardróbban, az asztalon és még a földön is. Thawras befejezte munkáját és leült.
- Foglaljatok helyet! – mondta – Szóval a kürt. A ghoulok este jöttek, körülbelül 20-an voltak, 3-mat öltem meg és 1-et elkábítottam. A kürtömet végül sikeresen elrabolták. Bár nem túl okosak a varázstárgyak mindig is értékesek voltak számukra. Az erdő mélyén tanyáznak körülbelül 30-an, de lehet hogy többen. Egy ügyesebb vadász elbánik velük, de én nem miattuk nem mennék az erdő mélyére. Sok más sokkal erősebb is van ott amikkel nem szívesen találkoznék. A kürt a főnők övéhez van erősítve, azt hozzátok vissza. Minden más a tietek. A jutalmatok a házam 3.emelete amire bentről és kintről is fel lehet menni. Emellett fejenként 3000 arany, ami nem kis vagyon és tárgyak mint mellvértek, sisakok, ruhák, pajzsok, kardok, íjak, megszámlálhatatlan sok nyíl és satöbbi. Szerintem ennyi épp elég kell, hogy legyen.
- Tökéletes! – egyezett bele Geralt. – De majd a könyveidbe is szívesen belenézek. Napkelte után indulunk és estére itt vagyunk. Terítettem már le ghoulokat.
A varázsló felvezette őket a 3. emeletre.
- Két hálószoba, egy dolgozószoba alkimistaasztallal, kemencével, kovácsfelszereléssel és könyvekkel. Egy gyakorlószoba, bábukkal és fegyverekkel. És egy mosdó, meleg vízzel!!! – mondta Thawras büszkén. – Saját találmány. A tető helyén egy hatalmas medence, amiben esővíz van. Hogy ne legyen koszos, ezért szűrős háló van felette. Egy varázslat forróvá teszi a medence alját, így lesz a víz meleg. Csöveken át ömlik a víz a kádba és a piszoárba, onnan pedig le a csatornámba, ami a kert alatt van. A csatornában olyan varázslatot helyeztem el ami úgy felforrósít mindent, hogy gőzzé válik és a gőz jót tesz a kertem földjének. – fejezte be büszkén Thawras „rövid ismertetőjét.
- Ez szuper! – mondta Ashly.
- Még ma beköltözhettek. Élelmet magatoknak kell gyűjtenetek. Ja, és ott a kertbe és az erdőbe vezető lépcső. – mondta és lement a lépcsőn.



Folytatás Február 26. (Lehet, hogy késni fog… )