Régebbi részek
Manapság körülbelül minden 10. gémer játszik még valamelyik GTA-val napjainkban is! Legyen szó a GTA Vice City olasz-hawai vagdaltjáról rózsaszínben vagy a San Andreas sárgaégboltos feketebarakkjáról, igaz az itteni gém sem kapott multit, de néhány lelkes modder készített egy teljes működőképes GTA San Andreas multiplayer módot (SA: MP), amelyen már szervereken játszadozhatnak a GTA-t nem megunó lelkes emberkék, legtöbb ilyes jellegű ismerősöm a Stunt móddal szórakozik hónapok óta, ami Wow módjára hódítja meg kazuár vagy a Hardcore játékosok szívét.

Business mindenhol


A Take Two alatt állomásozó Rockstar Games fejlesztőcsoport most sem tétlenkedik és napokon belül elérhetővé teszi a kocsilopdosós játékszériája legújabb példányát a végre GTA 4-et. Mivel a részleteket rengeteg helyen leközölték, akár a Pc Guru újság akár a hivatalos oldalon, ezért most inkább kitérnék arra a vitatott témára, hogy mi lesz a terve a Rockstarsnak. (T2)
Minenki kíváncsi arra a lépésre amiket már hónapok óta szervez a Rockstar Games északi fejlesztő csapata.
Még ősszel elhangzott "Xbox360 exklúzív tartalommal való felruházás" név alatt futó hír is szóba jön egyből, amint rátérünk a marketingre, hisz már csak ezzel a húzással 50milkót (dollárt) keresett a fejlesztőbrigád, utána ebből a pénzből (valószínüleg) fizette az óriása reklámokat, amik eleinte kisebb falakon, táblákon, tereken, később boltokban és legutóbb már úriási hotelek falán is helyet kaptak. Ezt már ellenezték és valószínüleg hamarosan eltávolításra kerülhetnek a plakátok, melyek a figyelmet úgylátszik nagyon felhívják magukra és sajnos ez sokakat nagyon aggaszt. Igaz én se örülnék ha a mellettünk lévő házról Ak-47-es fegyvert viselő akciófigura nézne rám éjt-nappallá téve. És ez csak a képleges reklám, most jön a hidegzuhany, szinte akármelyik oldalra felmegy az ember visszaszámlálókat, óriási előrendelési főoldalakat látunk a játékkal kapcsolatban, igaz, a cél most a Halo 3 eladásainak megdöntése, ami nem lesz könnyű. Magyarországon sok helyen igazi rendezvényeket is készülnek szervezni a játékot elsőként kiállító boltok, alternatív megoldásként a nyerőgépet félrerúgva a kocsmák is.

Irány a bíróság!
Most jön a dolog negatív háttere, az ilyen jellegű "Free-mod"-dal rendelkező játékok mindig kapnak innen onnan támadásokat.
És melyik játék lenne ezen téren is szintén kiemelkedő a Postal mellett persze? Naná, hogy a GTA!
Gondoljunk vissza akár Vice City vegyes lakosságára melyben rengetegféle fajírtósdi gondolatokat ébresztve reméltek a perelők ezt-azt a bírótól. Néha bejött, néha nem. Aztán jön a San Andreas amely teli színesbőrű karakterrel és azoknak sárba tiporásával érte el, hogy kapja a folyamatos kemény erejű pofonokat. (homies) Most pedig a GTA 4 fog valószínüleg megint néhány öngólt rúgni magának.
Hamár pereknél tartunk, elvonul írásbeli kameránk előtt egy nagy fehér, de ugyanakkor roppant buta cápa, aki a Jack Thomson nevet viseli. Megfigyelhetjük, hogy környezete rendkívül rideg, minden a meséről és a mézről szól. De van egy titkos szoba, melyben idegét vezeti le ügyvédi jogainak korlátozása végett, azon hely melyben gonosz játékokkal játszik, amiket természetesen illegális úton szerez be amúgy sem színes hírnevének megvédése érdekében. Alig várja, hogy végre kipróbálhassa a GTA4-et és lelőhesse saját magát a játékba eztáltal begyakorolva az ott lejátszandó jeleneteket a (későbbi GTA4 perek) bíróságra. Komolyra fordítva szót egy nemnormális ügyvédről van szó ki pszihomókus segítségét nem tudta megkapni, ugyanis csak mókusokkal ért szót, a pszihológus számára egy nyelvét nem beszélő élőlény, aki csernus módjára tudná csak megérteni őszhajú fehércápánkat. Eme férfi annyit perelt, hogy már mindenki róla beszél, jah meg Uwe Bollról, természetesen csak is az egyik közeli hozzátartozójukkal kapcsolatban való kifejtésekkel.
Végére beszúrnám azta a legfőbb perelési módot, mely szerint a GTA szerű játékok gyilkoló géppé és potenciális fegyverré változtatják páciensüket. Nem azért, de ha az ember ideges inkább egy játékon vezesse le, mint pl. valami közeli hozzátartozóján.


Április 29 (f)utó bolondok illetve boldogok napi megjelenés!

Mivel már csak napok választanak el a következő Grand Theft Autó résztől, már rengeteg gémer várja boltok előtt sátorozva a pillanatot, de leginkább első kiberkocsilopását, én legalábbis azt várom Mivel nekem nincs Xboxom, loholok és halált megvető bátorsággal szállok szembe az áruházakban lévő konzolokkal és persze az azt elfoglaló játékosokkal. Amikor San Andreas csak ps2-re volt akkor is képes voltam 40 percet utazni a Tesco busszal azért, hogy játszhassak vele, Május fele pedig már bringával hajtottam ki, persze csak havonta egy szer jártam el olyan messzire.

Igen és mégegyszer felhívom figyelmeteket arra, hogy a cégnek régi marketingfogásával van dolgunk melyet magyarra keresztelve körülbelül így képzelhetünk el: "Éjheztesd a népet addig, amíg bármit megérjen nekik az eledel" ez elég bizar, de ez: Just Business!!!
Magyarosan Csak üzlet!