• Már elérhetőek a Call of Duty: Modern Warfare 3 első tesztjei
  • A pontszámok alapján messze ez lett a széria legrosszabb része
  • A játékosok pedig egyenesen utálják
  • Sokak szerint csupán egy túlárazott DLC-t kaptak a pénzükért

Mostanra nem igazán illik meglepődni azon, hogy az aktuális Call of Duty epizódot a másodperc tört része alatt szedik szét a játékosok, az idei eset azonban eléggé más, mivel nem csupán a felhasználók, de az újságírók sem elégedettek a Sledgehammer Games teljesítményével. Elérhetővé váltak ugyanis a Modern Warfare 3 első hivatalos tesztjei a Metacritic oldalán, és bár a legtöbb portál még nem adott végső pontszámot a produktumra, az eddigi hét értékelés alapján mindössze 53 (!) ponton áll a lövölde, ami az abszolút mélypontot jelenti a nagy múltú széria történetében. Persze könnyen lehet, hogy hamarosan már többet fog mutatni az oldal, de tekintve, hogy eddig egyetlen szaki sem értékelte pozitívan az élményt, akár az ellenkezője is megvalósulhat, és még kevesebb lesz a végső pontszám. A leginkább "vajszívű" író eddig a Hobby Consolas munkatársa, David Rodriguez volt, aki 65%-ot adott az FPS-re, kiemelve, hogy lényegében csak és kizárólag újrahasznosított elemeket találunk benne, tehát egyetlen másodpercig sem erőltették meg magukat a fejlesztők azért, hogy valami újdonságot csempésszenek a receptbe. Az NME és a BaziCenter egyaránt 60 ponttal "jutalmazta" a készítők munkáját, míg az Atomix és a Digital Trends már csak 50-et adott rá, de emellett 48 és 40 pontos teszt is született, ami ugyebár már a piros, tehát kifejezetten rossz zónát jelenti.

mw3meta.jpg

A felhasználók – szokás szerint – még ennyire sem voltak kegyesek az állítólag csupán másfél évig formálódó programhoz, a hír írásának pillanatában ugyanis 1,7 pontot mutat a felhasználói értékelés. Nem túl nagy meglepetésre Steamen sem jobb a helyzet, mivel ott is a "Többnyire negatív" plecsnit találjuk a játék adatlapján, méghozzá közel 3000 értékeléssel, ami azért eléggé jelzésértékű. A csalódott vásárlók egy része a botrányos kampányt emeli ki a negatívumok közül, a többség viszont szimplán csak egy túlárazott DLC-nek tartja a Modern Warfare 3-at, ami lényegében kimeríti a "lehúzás" fogalmát. Hamarosan mi is elmondjuk a véleményünket az ősz egyik legnagyobb(nak szánt) dobásáról, addig pedig imádkozzunk, hogy a Microsoft kicsit rövidebbre húzza majd az Activision pórázát.

Vadonatúj missziókra és masszív többjátékos-élményre számíthatsz a Call of Duty: Modern Warfare 3-ban, amit most a kosárba dobhatsz a Konzolvilágnál!