• Kiderülhetett, hogy miért siklott félre a Call of Duty: Modern Warfare 3
  • A Bloomberg jelentése szerint a Sledgehammer Games szűkös határidőkkel dolgozott
  • Mindössze másfél év állt a stúdió rendelkezésére
  • Ami eredetileg az Advanced Warfare folytatásán munkálkodott

Mostanra szinte mindenki tudja, hogy a vártnál sokkal rosszabb lett a mai napon megjelenő Call of Duty: Modern Warfare 3 kampánya, hiszen sok játékos annyira dühös lett a 3-4 óra alatt kipörgethető, élvezhetetlen sztorimód miatt, hogy véletlenül a 2011-es, egyébként remekül sikeredett verziót kezdték el lepontozni a Metacritic oldalán. Eddig nem igazán lehetett tudni, hogy mi áll a pocsék munka hátterében, a Bloomberg jelentése azonban rámutatott, hogy lényegében egyetlen szóval leírható a történet: idő.

A portál jelentése szerint a Sledgehammer Games-nek mindössze másfél éve volt arra, hogy tető alá hozza a produkciót, ami lényegében a szokásos fejlesztési ciklus felének tudható be, mivel alapjáraton minden csapat három évig ügyködhet a maga portékáján. Ami ennél is szomorúbb, hogy a cég ezt megelőzően a 2014-es Advanced Warfare folytatásán munkálkodott, ami az Anvil kódnéven készült, végül azonban fel kellett áldozniuk az MW3 kedvéért. Mindemellett azt is csak később tudták meg az alkalmazottak, hogy prémium DLC helyett teljes értékű folytatást kell lerakniuk az asztalra, ami nem meglepő módon túlórázáshoz és éjszakákba nyúló munkához vezetett – miközben a széria ezen ágáért felelős Infinty Ward véleményét is rendre ki kellett kérniük a munkatársaknak. Az pedig már tényleg elkeserítő, hogy állítólag a Vanguard elkészítésére is kevesebb időt kaptak a megszokottnál, éppen ezért meg is ígérte az Activision, hogy ez többé nem fog előfordulni, ám a jelek szerint ezt nem igazán sikerült betartani. Így már talán érthető (már amennyiben igazak az imént leírtak), hogy miért lett kritikán aluli az egyjátékos mód, és miért korábbi pályák kerültek csak bele a multiplayer szegmensbe. Reménykedjünk, hogy a Microsoft égisze alatt már nem kell beszámolnunk több ilyen esetről.

Vadonatúj missziókra és masszív többjátékos-élményre számíthatsz a Call of Duty: Modern Warfare 3-ban, amit most a kosárba dobhatsz a Konzolvilágnál!