GURU Extra A hírek popupjaJúnius elején 16 német miniszter tett törvényjavaslatot arra vonatkozólag, hogy tiltsák be az országban azon játékokat,"amelyek legfőbb részében realisztikus módon lehet embert ölni, vagy kegyetlen módon erőszakot alkalmazni embereken, vagy emberszerű karaktereken." Amennyiben a törvény átmegy a parlamenten, szeptemberben életbe is lép.

"Az akciójátékok betiltása azért is aggasztó, mert ez nagyjából annak felel meg, mintha magukat a német művészeket ítélnék el, akik ezeket fejlesztik. Ha a német kreatív közösség nem tud hatékonyan részt venni jövőnk egyik legfontosabb kulturális médiumának fejlesztésében, akkor kénytelen lesz más országokban folytatni munkánkat." — nyilatkozta a Crytek főnöke, Cevat Yerli.

A törvényjavaslat ellen egyébként 64 ezer német írt alá egy petíciót, ezt pedig a német kormány sem hagyhatja figyelmen kívül.

Yerli szerint a legnagyobb tragédia, hogy a törvény miatt — amennyiben életbe lép — a német fejlesztőpiac alaposan visszaesik majd más országokkal összehasonlítva, a német vásárlók pedig nem juthatnak olyan termékekhez, amelyet világszerte teljesen ártalmatlannak és szórakoztatónak tartanak.

A helyi játékosoknak egyébként kezd komolyan elegük lenni a kormány keménykedéseiből: nemrég Karlsruhe német városában 400 tüntető tiltakozott a német játéktörvények ellen, amely ugyan kis szám, mégis jelzésértékű...