• Pórul járt egy Diablo 4-játékos
  • Aki csak pár percnyi szünetet tartott, hogy tacót készítsen
  • Ez idő alatt viszont a négyéves gyermeke végzett a hardcore karakterével

A Diablo 4 hardcore módja egyáltalán nem egy sétagalopp, hiszen a halál végleges, a kihívás pedig a plafont verdesi, a kötélidegzet tehát legalább annyira alapkövetelmény, mint az ügyesség és a játék beható ismerete. Sajnos volt már olyan eset, hogy egy játékos az önhibáján kívül harapott fűbe (például a szervereknek "hála"), ám a legtöbbször valóban a skilleken és a kitartáson múlik a dolog – végtére is a "halhatatlanság" a cél. Nos, most már olyan felhasználó is akad, aki csupán egy ízletes tacót szeretett volna készíteni, hogy újult erővel folytathassa a küzdelmet, ám végül hamar elment az étvágya.

A pórul járt játékos Redditen osztotta meg szomorú történetét, melynek lényege, hogy míg ő néhány percre otthagyta a gépet, a négyéves gyermeke úgy döntött, a kezébe veszi az irányítást, melynek az lett az eredménye, hogy a 80-as szintű karakter az örök vadászmezőkre költözött. A kommentszekció egyébként rendkívül megértő volt az esettel kapcsolatban (mondjuk szomorú lett volna, ha egy kisgyerek esetében mások a reakciók): egyesek azt javasolták az apukának, hogy adjon neki sima nuggets-et dínó alakú helyett, míg mások azt a "büntetést" szánnák a csemetének, hogy 80 napig csak brokkolit ehessen (nyami). Nemrég egyébként kiderült, hogy minden új szezon elején új karaktert kell majd kezdeniük a játékosoknak, így eleve nem érdemes annyira kötődni hozzájuk, viszont hardcore esetében azért eléggé más a helyzet, pláne ilyen magas szinten. Mi ebből a tanulság? Soha ne hagyjuk csak úgy ott a játékot, ha megyünk valahova.

A Blizzard lőtt pár öngólt az elmúlt években, de a Diablo 4-gyel mindent kijavíthatnak. Ha érdekel a Diablo 4, megtalálod a Konzolvilág kínálatában.