• A Dragon Age: Dreadwolf egy időben live-service játéknak készült
  • Egy olyan központi résszel, ami például a Destinyben is van
  • Később döntöttek az egyjátékos élmény mellett, éppen ezért a megjelenés még messze van

Nem titok, hogy a Dragon Age: Dreadwolf fejlesztése átesett néhány teljes újrakezdésen, az Insider Gamingnek nyilatkozó források (akik meséltek ezt-azt a játék harcrendszeréről is) pedig most elárulták, hogyan festett a program akkor, amikor még élő szolgáltatásnak (live-service) készült. A munkafolyamatokat ismerő személyek szerint a Dreadwolf második, többjátékos élményre fókuszáló buildje jobbára úgy épült fel, mint a Destiny-játékok, tehát a küldetések után egy központi területre tudtak visszamenni a játékosok, ahol aztán rendezhették soraikat, mielőtt – különböző portálok segítségével – belevetik magukat a következő kalandba. Ebből az elgondolásból – vélhetően az Anthem csúfos bukása és a Star Wars Jedi: Fallen Order sikere miatt – végül nem lett semmi, néhány elem viszont állítólag így is megmaradt ebből a koncepcióból.

Például a már említett központi HUB, ami lényegében ugyanazt a szerepet fogja betölteni, mint az Inquisitionben Skyhold, vagy az Origins-ben a tábor. Itt tudunk tehát beszélgetni a társainkkal, módosítani a felszerelésükön, fejleszteni a karakterünket, vagy épp kraftolni néhány hasznos holmit. Emellett állítólag a portálokat is átmentették az új verzióba, tehát ezeken keresztül indulhatunk majd világmegmentő küldetésünkre. A többszöri újrakezdés azonban rányomta a bélyegét a megjelenésére, a források ugyanis azt állítják, hogy legkorábban 2024-ben, tehát tíz évvel a legutóbbi felvonás után érkezhet csak a játék. Természetesen – akárcsak a tegnapi hír esetében – nem győzzük hangsúlyozni, hogy egyelőre csupán szóbeszédekről van szó, hivatalos megerősítés ugyanis nem érkezett a leírtakkal kapcsolatban.

Frissítés:

A szóbeli szivárgással egyetemben némi játékmenet is napvilágot látott a játék alfa verziójából, ami megerősíteni látszik a valós idejű harcrendszert. A rövid mozgóképes anyagot (néhány kép kíséretében) ITT tudjátok megtekinteni.