• A Take-Two is kiáll a játékok mellett
  • Zelnick szerint az áldozatokkal szembeni tiszteletlenség a videojátékokat okolni
  • Ha bebizonyosodna, hogy a játékok károsak, nem árusítaná őket

A nem is olyan régen az USA-ban lezajlott lövöldözéssorozat során rengeteg ember vesztette életét, aminek következtében természetesen a videojátékok kerültek újra célpontba. Több politikus – köztük Donald Trump elnökkel – is a játékokat okolt, a Walmart pedig levetetette üzleteiben az erőszakos játékokat és filmeket promotáló anyagokat, miközben a lőfegyvereket árusító boltokat békén hagyta.

A Nintendo volt elnöke, Reggie Fils-Aime már kiállt a játékok mellett, most pedig a Take-Two vezérigazgatója, Strauss Zelnick szólalt fel, érthetően szintén a játékprogramok oldalán. Elmondása szerint a mindennapi élet részét alkotó szórakoztatóiparra történő mutogatás tiszteletlenség az áldozatokkal és családjaikkal szemben. Ez ugyanis az egész világon elterjedt és mindenhol ugyanolyan, ám a lövöldözések leginkább csak az USA-ra jellemzőek. „És ez nem is fog változni, amíg nem az igazi problémával foglalkozunk” – mondta Zelnick.

A vezérigazgató azt is hozzátette, hogy ha valaha is bebizonyosodna, hogy egy játék felelős egy ilyen rémtettért, nem árulná tovább, épp ugyanúgy levetetné, ahogy bármilyen más terméket levesznek a boltok polcairól, ha bebizonyosodik, hogy ártalmasak az emberi egészségre.