• A HI 9 az elmúlt másfél év hollywoodi filmjei közül elsőként lépte át a 700 millió dolláros bevételt
  • A haszon harmadát Kínában szerezték Vin Dieselék
  • A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok
  • Spin-offok készülhetnek, Diesel pedig musical adaptációt tervez

Még a Universal CinemaCon panelje előtt elérte a 700 millió dolláros álomhatárt a Halálos iramban 9. A stúdió legnagyobb megelégedésére 173 milliót gyűjtöttek Vin Dieselék a tengerentúlon, illetve további 528 millió értékben adtak el jegyeket a globális mozipiacon (a bevétel harmadát egyébként Kínában szerezték a májusi nyitási hullám hozadékaként). Ezzel az eredménnyel – a szériát lezáró utolsó két epizódért is felelős – Justin Lin rendezése lett a járványidőszak legsikeresebb filmje, sőt az egyetlen hollywoodi alkotás, ami 2020-ban és 2021-ben átlépte ezt a küszöböt. Legutóbb a Jumanji: Következő szint tudta túlszárnyalni a HI 9 számait, a 2019-es opusz világviszonylatban 800 millió dollárral zárt.

mv5bmmqxogflmdytmdrhns00nwuxlwflmdctnzfjmjgxmdjhnddlxkeyxkfqcgdeqxvymtkxnjuynqv1.jpg
(A képek forrása: IMDB)

Teljesen váratlannak mégsem nevezhetjük a sikert, hiszen az előző rész és a Hobbs & Shaw című spin-off is egyike azon tizenegy hollywoodi produkciónak, amiknek sikerült átlépni a 200 milliós bevételt Kínában. A friss epizód négy hétig vezette a nemzetközi és öt hétig az amerikai nézettségi listákat. Az egész széria összesen 6,59 milliárd dollárt termelt 2001 óta, ami tökéletes alap lehet az utolsó két filmhez, a spin-offoknak (még ha Dwayne Johnson abszurd módon távozott is a franchise-tól) és Vin Diesel hihetetlen musical adaptációs ötletéhez. Ti követitek a Család történetét?

lezarul-a-halalos-iramban.jpg

A Halálos iramban 9-ben Dom kisöccse, a John Cena alakította Jakob a főgonosz. A jelen idejű cselekmény mellett látunk néhány flashbacket is a család múltjáról, amik a széria kezdete előtti időkbe repítenek minket. A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.