• Pletykák szerint az Arkham Asylumban játszódik majd a 2024. októberében debütáló Joker 2
  • Jacob Lofland is csatlakozott a stábhoz, aki Arthur Fleck kezelt követőjét játszhatja a pszichiátrián
  • További főszerepekben Joaquin Phoenix, Zazie Beetz, Brendan Gleeson, Catherine Keener és Lady Gaga

Egyre terebélyesedik a Joker 2 stábja. A visszatérő Joaquin Phoenix és Zazie Beetz mellett Brendan Gleeson (In Bruges), Catherine Keener (A John Malkovich menet) és a feltételezhetően Harley Quinn szerepét kapó Lady Gaga is aláírt a produkcióba, a The Hollywood Reporter értesülése szerint pedig Jacob Lofland csatlakozott újonnan a stábhoz. Őt Az útvesztő filmekből ismerhetitek, illetve Matthew McConaughey oldalán tűnt fel gyerekszereplőként a 2012-es Mudban.

jacob-lofland-joker-2.jpg
(Jacob Lofland. A kép forrása: The Playlist)

A történet

A Folie à Deux névre keresztelt forgatókönyv részleteit továbbra is hétpecsétes titokként őrzik az alkotók, a cím mindenesetre hasonló mentális problémákkal küzdő személyekre utal. A tengerentúli sajtóban napvilágot látott néhány feltételezés, miszerint az új epizód az Arkham Asylumban játszódik majd, jóllehet korábban egy hasonló tematikájú HBO-s spin-off sorozatról cikkeztek.

Lofland karaktere

Az Arkham a képregényekből ismert pszichiátriai intézmény, ahol Batman több ellenfele is megfordul. Sajtóértesülések szerint Lofland az intézet egyik betegét, fogvatartottját alakítja majd, aki kapcsolatba lép Arthur Fleckkel. A film 2024. október 4-én debütál a mozikban. A rendezői székbe visszatér Todd Phillips, a forgatókönyvet ismét Scott Silverrel közösen jegyzik. Ti várjátok már a sötét thriller folytatását?