• Mégsem budapesten rendezik a LEC Spring Split Finalst
  • Az európai bajnokság tavaszi döntőjét a berlini LEC Studióban tartják

Januárban jelentették be, hogy a League of Legends European Championship tavaszi döntőjét Budapesten fogják tartani, ami óriási mérföldkő lett volna a hazai esport számára. Sajnos azonban már csak múlt időben tudunk erről beszélni, a Riot Games ugyanis bejelentette, hogy mégsem hozzák Magyarországra az eseményt.

2019lecspring.jpg

Az ok a koronavírus-járvány, ami miatt nem szeretnének extra kockázatot vállalni, így a LEC Spring Split Finals helyszíne végül a berlini LEC Studio lesz április végén.

"Nagy figyelemmel követtük a COVID-19 koronavírus helyzetét Európában és a világban, és végül azt a nehéz döntést hozzuk, hogy a 2020-as Spring Finalst Budapest helyett berlini LEC Studióban fogjuk megtartani. Nem volt könnyű döntés, ugyanakkor a játékosok, a rajongók és a stábunk egészsége és biztonsága elsődleges prioritást élvez."

"Óvatos mérlegelést követően úgy éreztük, az a helyes döntés, ha egy kisebb, kontrolláltabb közegben tartjuk meg az eseményt. Jelenleg az a terv, hogy lesz élő közönség is a berlini stúdióban, ugyanakkor figyeljük a helyzetet, együttműködve a helyi egészségügyi hatóságokkal, és ha szükséges, akkor felülvizsgáljuk ezt a döntést."

"Megértjük, ha ez csalódást okoz a rajongóknak, különösen Magyarországon, ugyanakkor vizsgálni fogjuk annak a lehetőségét, hogy Budapestre vigyük LEC-t a jövőben. Köszönjük minden rajongónknak, a játékosoknak és a partnereinknek a további bizalmat és támogatást ezekben az időkben" - áll a Riot Games közleményében.

Nem ez az első esportesemény, melyet komolyan befolyásol a járvány. A közelmúltban például az év egyik legnagyobb európai versenyét, az IEM Katowicét közönség nélkül tartották meg.

Támogasd te is a PC Gurut!