Kérjük jelentkezz be!
Diablo 4

A lópáncél bizony a Diablo 4-ben sem olcsó mulatság

A hátasok csinosítgatása ugyan nem kerül sokba a többi kozmetikai kiegészítőhöz képest, de még így is drágább annál, mint ami elfogadható lenne.
  • 8 dollárba kerül egy lópáncél a Diablo 4-ben
  • Ami az egyik legolcsóbb kozmetikai kiegészítőnek számít
  • De még így is sokkal drágább, mint kellene
  • Főleg a The Elder Scrolls 4: Oblivion áraihoz képest

Bár önmagában véve is temérdek tartalmat (és ebből adódóan rengeteg megszerezhető zsákmányt) kínál a tegnap debütált, már most rekordokat döntögető Diablo 4, nem szabad elfeledkeznünk róla, hogy egy live service alkotással állunk szemben, így természetesen rogyásig van tömve mikrotranzakciókkal. Kozmetikai kiegészítőket ugyan a Battle Pass által is szerezhetünk (mind az ingyenes, mind pedig a fizetős részében lesznek mutatós kiegészítők), de az igazi bőség zavara akkor következik, ha meglátogatjuk a játék saját boltját, ahol számos extra közül válogathatunk. 

Ehhez mindössze a megfelelő mennyiségű Platimumra (ez a Diablo 4 saját valutája), van szükség, amit persze már valódi pénzért tudunk beszerezni. A csicsás páncélok és egyéb kiegészítők árazásánál pedig igencsak vastagon fogott a Blizzard ceruzája, hiszen vannak olyan karakter-csomagok, melyek 28 dollárért (~ 9500 forint) futnak, de még a The Elder Scrolls 4: Oblivion óta köztudatban lévő lópáncélok is 8 dollárnak (~ 2700 forint) megfelelő Platinumba fájnak, ami ugyan olcsónak mondható a többi portékához viszonyítva, de a Bethesda RPG-jének 2,5 dolláros (~ 860 forint, ha mostani árfolyammal számolunk) páncéljaihoz képest még így is bődületesen drága. És persze ráfoghatnánk a dolgot az inflációra, de a VG247 szerencsére megcsinálta a házi feladatot matekból, így kiderült, hogy ami 2006-ban 2,5 dollár volt, az most 3,77 dollár (~ 1300 forint) kellene, hogy legyen. Ami ugyebár mégsem 8. Persze minden bizonnyal a stúdió is tisztában van vele, hogy ennyi pénzért nem lesznek túl kelendőek a kozmetikai kiegészítők, így vélhetően arra játszanak, hogy egy esetleges leárazás alkalmával fognak költekezni a felhasználók – ez a taktika már elég sokszor bejött videójátékos berkekben.

A Blizzard lőtt pár öngólt az elmúlt években, de a Diablo 4-gyel mindent kijavíthatnak. Ha érdekel a Diablo 4, megtalálod a Konzolvilág kínálatában.

Támogass minket!

Kapcsolódó információk

Diablo 4 megjelenés: 2023. június 06.
Diablo 4 gépigény: CPU: 3400 MHz, RAM: 8000 MB, VGA: 4000 MB, HDD: 90 GB