• A mai napon jelenik meg a Diablo 4
  • Amihez két kiegészítő is készül
  • Az első szezon munkálatai pedig már a végéhez közelednek
  • Erről Rod Fergusson beszélt

A mai naptól kezdve végre mindenki számára adva van a lehetőség, hogy felvegye a harcot Lilith démoni seregei ellen, hiszen hivatalosan is megjelent a Diablo 4 – amit egyébként akár te magad is megnyerhetsz! A Blizzard temérdek tartalammal megpakolt akció-RPG-je már most a nyár egyik legnagyobb sikerének mondható, mivel rengetegen vetették rá magukat a korai hozzáférés időszakában (ennek köszönhetően már tippekkel is el lettünk látva), ráadásul a kritikai fogadtatása is méltó a stúdió nevéhez – pontosabban a korábbi önmagához. A Diablo 4 időközben az első, jobbára az egyensúly javítására fókuszáló frissítését is megkapta (sőt, mostanra a Hardcore-kihívást is teljesítette valaki), a tartalomdömping azonban még csak ezután következik, amit Rod Fergusson is megerősített nemrég.

A fejlesztő a Kinda Funny Games-nek mondta el, hogy rendkívül jól állnak a munkálatok, miközben arról is beszélt, hány kiegészítő várható a játékhoz. "Miközben itt ülök, már nagyban készülődünk a startra, az utolsó simításokat végezzük az első szezonon, dolgozunk a másodikon, plusz az első nagyobb kiegészítő is formálódik, amit aztán egy második fog követni...bizony, ezek mind-mind fejlesztés alatt állnak, holott még meg sem jelent a játék." Fergusson szavaiból tehát kiderült, hogy két expanzió is várható a programhoz, ami kvázi rekordnak mondható, hiszen mind a Diablo 2, mind pedig a Diablo 3 1-1 kiegészítőt kapott anno. Ezek a pakkok értelemszerűen a történetet fogják bővíteni, de emellett a negyedévente érkező szezonok (az első július végére várható) is kontextust adnak majd az eseményeknek – ellenben az előző felvonás adalékaival, melyek inkább a különféle mechanikákra összpontosítottak. A jelek szerint tehát valóban biztosítva van a Diablo 4 éveken át tartó támogatása, szóval meg fog térülni a befektetés.

A Blizzard lőtt pár öngólt az elmúlt években, de a Diablo 4-gyel mindent kijavíthatnak. Ha érdekel a Diablo 4, megtalálod a Konzolvilág kínálatában.