• Egy meglehetősen nehéz Diablo 4 kihívást indít a Blizzard
  • Melynek keretében el kell érnünk a 100-as szintet hardcore módban
  • Az első 1000 játékos neve egy Lilith-et ábrázoló szoborra kerül
  • Szeptember 1-ig tart a megmérettetés

Most már tényleg csak párat kell aludnuk ahhoz, hogy végre belevethessük magunkat a Lilith elleni küzdelembe, melynek volt már élőszereplős és Billie Eilish dalával kísért beharangozója is. A Diablo 4-ről lényegében minden kiderült az elmúlt hónapokban, így ismerjük a karakterosztályokat, az élő szolgáltatás felépítését, valamint a Battle Pass árazását is, a különböző játékmódokkal egyetemben. Leginkább ez utóbbi releváns most a hír szempontjából, hiszen a legnagyobb kihívásra vágyók akár hardcore módban is rányomhatnak a startra, melynek lényege, hogy a halál végleges (még akkor is, ha más játékosok okozták), tehát ha elhullunk, akkor bizony nem csupán a felszerelésünk, de a karakterünk is megy a levesbe. Ennek apropóján a Blizzard egy rendkívül nehéznek hangzó megmérettetést indít a debütálás után, a jutalom azonban van annyira hívogató, hogy vélhetően elég sokan megpróbálják majd teljesíteni.

A június elsején kezdődő, "Diablo 4 Hardcore Victories" nevet viselő esemény keretében az imént említett módban kell elérni a 100-as szintet, megszerezve az ezzel járó Tempered Champion címet. A bravúrról természetesen kell egy fotós vagy videós bizonyíték is, amit aztán a #Diablo4Hardcore hashtaggel és a Battle.net névvel együtt kell kitweetelni a játék hivatalos Twitter-oldalára. Az első 1000 játékos, aki teljesíti az extrém kihívást, abban a megtiszteltetésben részesül, hogy felkerül a (nick)neve egy Lilith-et ábrázoló szoborra – bár azt nem árulta el a stúdió, hogy hol, és milyen formában lesz megtalálható a műalkotás. A "mérkőzés" egészen szeptember 1-ig tart, így ha addig nem jön össze az imént említett szám, akkor kevesebb név kerül feltüntetésre – de ha esetleg előbb jön össze a dolog, akkor értelemszerűen lezárul az esemény. A Blizzard arra is felhívta a figyelmet, hogy a szoborra talán nem fog felférni 1000 név, de így is biztosra vehető, hogy minden egyes kitartó játékos munkája el lesz ismerve valamilyen formában.

A Blizzard lőtt pár öngólt az elmúlt években, de a Diablo 4-gyel mindent kijavíthatnak. Ha érdekel a Diablo 4, megtalálod a Konzolvilág kínálatában.