• Július végén startol a Diablo 4 első szezonja
  • Ami több fejezetből fog állni, egyre nagyobb jutalmakat biztosítva
  • A Battle Pass-nek ingyenes és fizetős szintjei is lesznek
  • Utóbbiak viszont csak kozmetikai kiegészítőket tartalmaznak

A béta teszt(ek) alapján joggal várják a rajongók a június 6-án érkező a Diablo 4-et, mivel a széria gyökereihez visszatérő felvonás nem csupán minőség, de tartalom terén is kiszolgálja majd az igényeket. Ez utóbbiról már csak az is gondoskodni fog, hogy eleve élő szolgáltatást terveztek a Blizzard fejlesztői, így a jövőben (feltehetően hosszú éveken keresztül) rengeteg extra fog érkezni az akció-RPG-hez. Az első szezon pedig már július közepén/végén befut, melynek részleteiről maguk az alkotók beszéltek egy livestream keretében.

A Season 1 neve ugyan még nem derült ki (Top Secretként hivatkoznak rá a készítők), de az már biztosra vehető, hogy muszáj lesz a kampány végére érnünk, ha szeretnénk belevetni magunkat az extra kihívásokba. A szezon különböző fejezetekre fog oszlani, melyek közül az első kilenc darab objektívát tartalmaz – ebből hetet kell teljesítenünk ahhoz, hogy megnyíljon a következő felvonás. A feladatok között szerepel egy vicces utalás a Diablo 2 Den of Eviljére, emellett egy tetszőleges kazamatát kell hozzájuk kipucolni, tehát nem nagy igényel túl nagy erőfeszítést. A missziók teljesítése után a Favor nevezetű valutából kapunk egy jó nagy adagot (ezt egyébként küldetésekkel, szörnyek felaprításával és közösségi eseményekben való részvétellel is gyűjthetjük), amivel a Battle Pass szintünket tudjuk növelni. 

És ha már szóba került a szezon leglényegesebb eleme: a Battle Pass 27 ingyenes és 63 prémium (tehát fizetős) szintet fog tartalmazni, ez utóbbiban viszont csak kozmetikai kiegészítők találhatók. Nem úgy az ingyenes variánsban, mivel ott a cicoma mellett úgynevezett Smoldering Ashes-t is kapunk, ami egy másik, játékon belüli valuta. A Smoldering Ashes segítségével a Season Blessingeket tudjuk kioldani, melyek olyan előnyöket biztosítanak, mint mondjuk a magasabb XP- és arany mennyiség, de például annak az esélyét is növelhetjük velük, hogy értékes matéria essen ki a tárgyak szétszedése esetén. Ezek az "áldások" csak abban a szezonban működnek, melyekben kioldottuk őket, cserébe viszont egyszerre többbet is használhatunk. Ami az árazást illeti, a Premium Battle Pass 9,99 dollárba (~ 3400 forint) vagy 1000 Platinumba (ez a Diablo 4 prémium valutája) fáj, de az Accelerated Battle Pass-nek hála akár a szintezést is meggyorsíthatjuk, ennek segítségével ugyanis húsz tiert ugorhatunk át – az egyedi kozmetikumot is biztosító pakk 2800 Platinumba kerül, ami 24,99 dollárnak (~ 8500 forint) felel meg.

A Blizzard lőtt pár öngólt az elmúlt években, de a Diablo 4-gyel mindent kijavíthatnak. Ha érdekel a Diablo 4, megtalálod a Konzolvilág kínálatában.