Annak idején a Dragon Age 2 átvett néhány játékelemet a Mass Effecttől, például a tárcsás szövegválasztót. Most fordul a kocka, a következő Mass Effect kér kölcsön elemeket a Dragon Age 3: Inqusitiontől. Erről Yannick Roy, a BioWare Montreal stúdióigazgatója számolt be Twitteren, miután közzétett az új Mass Effect tervezői dokumentációjáról egy képet, s az egyik rajongó aggodalmát fejezte ki, hogy még évekre van a következő etap.

„Ne aggódj! Nagy és tehetséges csapat vagyunk, egy ideje már dolgozunk rajta, és sok rendszerelemet kölcsönveszünk a Dragon Age 3-ból.”

A Mass Effect kölcsönkér a Dragon Age 3-tól

A következő Mass Effect tervdokumentációja. Vajon hány színű a vége?

Hogy mik lesznek ezek az elemek, arról nem szólt a fáma, de feltételezhetően főleg technikai megoldásokra gondolt az úriember, mint például a kezelőfelület, a fejlődési rendszer, és hasonlók. S nyilvánvalóan a Forstbite 3 motorról szerzett tapasztalataikat is kamatoztatni fogják, mely mindkét játékot hajtja.

A Mass Effect univerzum következő játékáról egyelőre semmi konkrétumot nem tudni, azon kívül, hogy Shepard parancsnok nem tér vissza. Casey Hudsonék ezen kívül eddig csak homályos információkkal láttak el minket, minthogy se nem folytatás, se nem előzmény, de még csak nem is az eredeti trilógiával párhuzamban futó történet lesz. Illetve nemrég az Official Xbox Magazine tudott annyit kihúzni a csapatból, hogy a jövőben talán tematikus, az ME híresebb szereplőire összpontosító mellékágakat kapunk, például Garrus C-Seces kalandjait.

Noha a Dragon Age 3: Inqusition (adatlapunkon) megjelenése közelebb van, mi több, az E3-on már videót is mutattak róla, arról sem tudni sokkal többet, mint testvéréről. Annyit látszik biztosnak, hogy egy nyílt világú szerepjáték lesz -- remélhetőleg közelebb az Originshez, mint a DA2-höz --, amely a tervek szerint 2014 őszén jelenik meg PC, PlayStation 3, Xbox 360, PlayStation 4 és Xbox One platformra.

Dragon Age 3: Inquisition -- Megjelenés 2014 Q3 -- Gépigény: nem ismert