Nagyon gondolkodtam, miből kéne felújítás, és közben rájöttem, hogy a legtöbb játékot voltaképpen már megkaptam a remaster és remake formák valamelyikében, amit meg még szívesen látnék, az éppen készül. A Mass Effectek éppen tavaly jöttek ki újrakeverve, a Mafia pedig 2020-ban kapott egy nagyszerű remake-et. Eztán eszembe jutott a Dead Space, aminek remake-jét nagyjából a második rész megjelenése óta várom, mert őszintén szólva, bár frenetikusan jó játék, a trilógia egységességébe számomra belerondít a teljesen máshogy kinéző, néma Isaac Clarke. De hopp, készül a Dead Space-remake. Ezután ugrottam a Star Wars: Knights of the Old Republicra, ám mit ad isten, abból is készül a remake.

Végül a Quake 2/Quake 4 párosa és az első Witcher-játék között kezdtem őrlődni. Az előbbiekből ma egy nagyon látványos háborús-sci-fit lehetne készíteni, de számomra úgy lenne teljes az élmény, ha egybegyúrnák a két részt. Akkor meg inkább csináljanak egy teljsen új Quake-játékot az emberek és a strogok közötti háborúra alapozva. Szóval maradt a 2007-ben megjelent The Witcher, ami olyan, mint az első Mass Effect vagy az említett Dead Space. Imádom, de az egységesség megbicsaklik a folytatásokhoz képest jelentősen más játékmenet és látványvilág miatt. A Mass Effectnél ez még a hagyján kategóriába esett, a Dead Space-nél már elmondtam, mit nem bírok, ami pedig a The Witchert illeti…

geraltofriviabyhiuuzddc2929-fullview.jpg

Witcher újratöltve

A maga idejében persze én is nagyon szerettem, több ízben is végigjátszottam, már csak azért is, mert a második évekig porosodott a polcomon, a dobozában, mire lett egy olyan gépem, amin eflutott. De amint belevágtam a The Witcher 2: Assassins of Kingsbe, az első felvonás súlyos minőségi zuhanáson esett át a szememben. Zavart, hogy máshogy néz ki Geralt, Triss és Zoltan (utóbbi kettőnek még a hangja is más), megváltoztak a visszatérő szörnyek, más az egész világ hangulata, és persze, totálisan átalakult a játékmenet – és mivel a második rész tetszett jobban, mindezt a The Witcher rovására írtam fel.

Mindezeknek hála hiába a 2007-es játék a trilógia kezdete, mégis úgy érzem, hogy ez a legnagyobb kakukktojás, ráadásul nem öregedett túl jól. Tavaly végigjátszottam az egész trilógiát, és ezt nagyon éreztem. Szóval díjaznék egy olyan szintű remastert, mint amin az első Mass Effect is átesett, de még jobban csípnék egy remake-et, ami minden téren hozzáigazítja az első részt a folytatásokhoz.

Természetesen nem szeretném, ha nyílt világú lenne, legalábbis nem annyira, mint a The Witcher 3: Wild Hunt, de azért a térképet megnövelhetnék. Például a prológusba akár egész Kaer Morhent és környékét áttehetnék a harmadik részből, vagy az első három fejezetet összevonhatnák egy nagy térképre.

A harcrendszer is jöhetne a Wild Huntból, akárcsak a szószedet, ezzel párhuzamosan kukázzák szépen a szexkártyákat, mert azok már a maguk idejében is nevetségesek voltak. És persze minden karakter azon a hangon szólaljon meg, amin a későbbi részekben.

Szóval a lényeg, hogy egy olyan The Witcher-remake-nek vagy remasternek örülnék, ami közelebb hozza a széria többi epizódjához ezt a remek, de a folytatásaitól elütő és nem túl jól öregedett játékot. És, ha már belelendülnek, készítsék el az Assassin of Kings-remastert is. Annak ennél több nem kell, csak egy kis ráncfelvarrás, hogy hőseink jobban hasonlítsanak a Wild Huntban lévő önmagukhoz. Aztán az egészet adják ki szépen az összes modern platformra, mert nagyon gáz, hogy a Witcher-trilógiát csak és kizárólag PC-n lehet végigjátszani az elejétől a végéig, minden más platformon hiányzik egy vagy két rész.

Szerkesztőségünk többi tagjának kedvenceit erre a linkre kattintva nézhetitek meg!