• Chad Stahelski rendező elmondta, hogy Henry Cavillt szánja a főszerepre
  • Szerinte különleges színészi kisugárzása van és elkötelezett stábtag
  • Jelenleg a koncepció kidolgozása zajlik, de lassan révbe érnek a munkálatok

Tavaly nyáron röppent fel a hír, miszerint Hollywoodban új Hegylakó filmet terveznek. Nem a Budapest Comic Con alkalmával általunk is mikrofonvégre kapott, kifejezetten szívélyes hangulatban talált Christopher Lambert, hanem egy aktuális sztár, Henry Cavill főszereplésével. A brit színész kémthrillerekben (Mission: Impossible – Utóhatás, Az U.N.C.L.E. embere), a Vaják című fantasy sorozatban és a DC Supermanjeként már bizonyított, sőt értesülések szerint egy Halálos iramban spin-off epizódban is tiszteletét teszi majd. Kellő tapasztalattal rendelkezik tehát, hogy a Hegylakó remake főhősét magas szinten alakítsa.

Így áll a film

A Collidernek sikerült megszólaltani – a John Wick széria jövőjéről is néhány szót ejtő – rendezőt. Noha Chad Stahelski a Wick filmek mellett jelenleg a Ghost of Tsushima adaptációján és egy Gangsters of Shanghai című sorozaton is dolgozik, nyilatkozata alapján a Hegylakó prioritást élvez. „Jelenleg a [koncepció] körvonalazásának folyamata zajlik. Szerintem tisztában vagyunk azzal, mit akarunk. Mindennél fontosabb, hogy tudjuk, mit szeretnénk csinálni. Ez ott van az alkotókban. Tudjuk, hogy mit szeretnénk készíteni. Egyszerűen csak el kell jutnunk addig, amikor azt érezzük, hogy oké, megvan, csináljuk. De közelebb vagyunk ehhez, mint korábban bármikor, úgyhogy jól állunk” – magyarázta.

19witcher-superjumbo-v3.jpg
(Henry Cavill a Vajákban. A kép forrása: The New York Times)

A Henry Cavill-faktor

Stahelski megerősítette, hogy Cavillt szeretnék szerződtetni a főszerepre, sőt a harminckilenc éves színészt az egyik nagy fogásának titulálta. Ez nem csak az izmokról és a merengő tekintetről szól. Szerintem [Cavill] elképesztő hatással bír [a nézőkre] és valami egészen különlegeset hozna. És az elkötelezettsége is kivételes” – méltatta sztárját a kaszkadőrből lett direktor.

Hegylakó (1986)

Az eredeti opusz főhőse a XVI. századi skót Connor MacLeod volt, akiről hamar kiderült, hogy a halhatatlanok szűk társaságába tartozik. Pártfogója, a spanyol Ramirez világossá tette számára, hogy csak fővesztéssel távozhat ebből a világból. Connor a vele egyivásúak halálos viadalsorozatára készül, aminek a végén csak egy maradhat életben. A küzdelmes évszázadok után hősünk végül a XX. századi New Yorkban bukkan fel újra. Ősi riválisával, a gonosz Kurgannal száll harcba.