• Perel a Nintendo
  • Retro konzolok emulátor oldalait akarja bezáratni
  • A LoveROMs már le is szedte az összes Nintendo játékát
  • Számos kisebb oldal bezárt

Köztudott, hogy a Nintendo nem szívleli a szimulátorokat, és azok készítőit, arra azonban nem számítottunk, hogy a szóbeli hadüzenetet jogi vitára cserélik. A japán cég bírósági ügyet csinált a kérdésből, és beperelt több olyan oldalt, amik NES és SNES emulátorok, és az azokra megjelent játékok gyűjtőhelyét képzete. A LoveROMs és a LoveRETRO az elsődleges két célpont, azonban kisebb weblapok is megérezték a helyzet súlyát, ezért az előtt bezártak, hogy a Nintendo ügyvédjeinek keze elért volna hozzájuk.

A pereljárás az Egyesült Államok területén zajlik majd le, egészen pontosan Arizona államban, mint ahogy az kiderült az internetre felkerült jogi panaszt bejelentő dokumentumból. Az írás maga 27 oldalt ölel fel, és teljes változatában megtekinthető.

A Nintendo elsősorban anyagi kárra való tekintettel határozta el magát a döntés mellett. A fent említett dokumentum szerint a LoveROMs nem kevesebb, mint 17 millió látogatót vonz be havi rendszerességgel, és az oldalon megtalálható játékok (külön-külön) mintegy 150 ezer dolláros kárt okoznak, valamint egy 2 millió dolláros védjegybitorlás is hozzátevődik a listához.

A panasz benyújtását követően a LoveROMs minden emulátort, és Nintendo játékot eltávolított az oldalról.

Az okozott anyagi kár mellett a Nintendo nem számol be a nyereségről. Például a Nintendo Virtual Console-ra kapható Super Mario Brost a LoveROMs oldaláról töltötte le a cég egy dolgozója, és ezt a változatot árulják.

switch-emulator-2017-illusztracio.jpg