A játék teljes megjelenése előtt olvashattunk arról, hogy a Playerunknowns’s Battlegroundsból rendszeresen online és offline versenyeket szeretnének szervezni. Akiknek volt szerencséje a már hozzá, azok tudhatják, hogy a felvehető eszközök, fegyverek és járművek helye folyamatosan változik a térképen, jelenleg a ami fix, az a kettő térkép.

Sok vélemény szerint a már említett folyamatos változók miatt túl nagy szerepe van a szerencsének. De vannak, akik máshogy gondolják, ők azzal érvelnek, hogy ha logikusan belegondolunk, attól, hogy valakinek nagyon jó felszerelése van, az ellenfelét el kell tudja találni ami már kevésbé a szerencse kérdése, inkább az ügyességen és a gyakorláson múlik.

kopasz-pubg.jpg

Mind a két tábor véleményében van jogos érv, azonban ha megnézzük, hogy már 3-4 sikeresen lezajlott nagyobb PUBG kupáról tudunk és még egy folyamatban van, akkor ez azt bizonyítja, hogy van helye ennek a játéknak az esportban.

Az eddigi a legnagyobb a 2017. november 18-19-én megrendezett Intel Extreme Masters Oakland rendezvény PUBG kupája volt. Büszkeséggel tekinthetünk arra, hogy a körülbelül négy kupából kettő magyarországi szervezésű, melyek közül A másodiknak december 28.-án lesz az offline döntője.

Kíváncsian várjuk, hogy milyen irányba mozdul majd a játék esportja.