Egy párszor már mi is hírt adtunk arról, hogy a Razer saját mobileszköz fejlesztésén dolgozik. Amit eleinte a cég felvásárlásaiból kiindulva okostelefonnak gondoltunk, majd a nyilatkozatok alapján már kézikonzolra is gyanakodtunk, végül csak az előbbi lett. És nem is akármilyen: a közzétett adatok alapján egy valódi erőművet hordozhatunk majd a zsebünkben.

Az egyszerűen csak Razer Phone névre keresztelt készülék kiemelkedő, 4000 mAh kapacitású akkumulátorral és 8GB RAM-mal, valamint 64 GB beépített tárhellyel (microSD kártyával bővíthető) érkezik. A kütyü lelkét és erejét a Qualcomm Snapdragon 835 csipset adja. De ami talán a legkirívóbb, az az 5,72”-on terpeszkedő, 1440×2560 felbontású, 120(!!)Hz-es IGZO LCD kijelző – ha ez önmagában nem lenne elég, akkor most szólunk, hogy Qsync technológiával is felszerelték (ez tulajdonképpen a G-Sync/FreeSync Qualcomm-féle kiadása).

Hang terén is el leszünk kényeztetve, az előre sugárzó sztereó hangszórók még dedikált erősítőt is kaptak, ráadásul a Dolby Atmos technológiája hajtja, a fülest pedig egy USB-C csaktlakozón köthetjük rá – jacknek nyoma sincs. A hátlapi kamerák (merthogy kettő van belőlük) fejenként 12 megapixelesek, egyikük (AF f1.75) széleslátószögű, a másik (AF f2.0) zoom, míg az előlapon egy 8 megapixeles (FF f2.0) lencsekollekció foglal helyet.

A készülék november 17-én érkezik az amerikai piacra, 700 dolláros áron, mely magyarra lefordítva cirka 210 ezer plusz ÁFA lesz, ha és amikor elérkezik hozzánk is. Hogy mekkora szeletet hasít majd ki a Razer a piacról, egyelőre nyitott kérdés – nektek kéne?