Egyre inkább úgy fest, hogy a Sony még az E3 előtt fogja leleplezni a következő generációs asztali konzolját. Egyrészt tudjuk, hogy februárban a partnereknek tartott, zárt ajtós rendezvényt fognak rendezni, másrészt pedig most kiderült, hogy a cég egy nagy bejelentésre készül májusban.

Egy chilei hírportál a CES alkalmával mikrofonvégre kapta a Sonytól Szakamoto Hirosit, akinek azt a kérdést tették fel, hogy mi a helyzet a PlayStation 4-gyel. Szakamoto természetesen nem árult el semmit a konzollal kapcsolatban, mondván ez még egy nagy titok, de azt elmondta, hogy egy nagy bejelentésre készülnek, amire vagy az E3-on kerül sor, vagy még az előtt, valamikor májusban. Hozzátette, hogy addig is nagyszerű híreket fognak közölni, de erre az ominózus bejelentésre legalább májusig várnunk kell.

Lassacskán kezd kirajzolódni a terv: elképzelhető, hogy a februári zártkörű rendezvényen fogja a Sony megtartani az első bemutatóját, majd májusban a nagyközönség előtt is prezentálják az üdvöskét, az E3-on pedig részletezik a konzol képességeit néhány exkluzív játék segítségével.