• Az első Syphon Filter 1999-ben jelent meg
  • A sorozat egészen 2007-ig tartott ki
  • Lehet, hogy még visszatér

Miközben miindenki a Days Gone megjelenésére vár, ami éppencsak aranyba ment, nem feledkezhetünk meg arról a sorozatról, ami a Sony Bendet, régi nevén Eidetic-et híressé tette. Ez volt a Syphon Filter, amiben Gabriel "Gabe" Logan szuperkémet lehetett irányítani, veszélyes küldetéseken keresztül, jóval Sam Fisher és a Splinter Cell előtt. A Days Gone kapcsán az Eurogamer mikrofonvégre kapta a játék kreatív direktorát, John Garvint, aki egy kérdésre válaszolva elmondta, hogy nincs kizárva, hogy Gabe Logan még tiszteletét teheti a Sony konzolján:

"Nagyra értékelem a kérdést, hiszen az összes Syphon Filter játéknak én voltam az írója és a rendezője. Nagyon szeretem a szériát, de ember, az utóbbi időben csak a Days Gone-ra koncentráltunk. Amint azonban az a boltokba kerül, talán lesz egy kis időm pihenni. Gondolkodni fogok rajta. Soha ne mondd, hogy soha!"

Ígéretes szavak, és az utóbbi idők trendjét elnézve jó esély van arra, hogy egy felújítás, esetleg egy remake elkészüljön. Az elmúlt másfél évben irányíthattuk Crash Bandicootot és Spyrót, valamikor pedig érkezik a MediEvil remake, amit a 2017-es PlayStation Experience-en jelentett be a Sony. A jövőben még több exkluzív visszatérhet, ti mit látnátok szívesen?

syphon-filter-1.jpg