• Cannes-ban debütálhat David Cronenberg Crimes of the Future c. filmje
  • A jövőben DNS-kísérletek révén egy performanszművész új szerveket növeszt előadásaihoz
  • Az emberek figyelme miatt egy igazán megdöbbentő látványosságon kezd dolgozni
  • Főszereben Viggo Mortensen, Kristen Stewart és Léa Seydoux

Noha David Cronenberg, A légy és a Videodrome rendezője nemrég alaposan kifejtette, miért vált unalmassá a horror műfaj, most mégis visszatér a zsánerhez. Crimes of the Future című 17 éven aluliaknak nem ajánlott sci-fi-testhorrorja érezhetően sokat merít a Cyberpunk univerzumból is. Erről tanúskodik például a film plakátja, rajta Léa Seydoux korábban ismeretlen arcával.

fqiwggcxiaqnypa.jpg
(A kép forrása: Twitter, Geekz)

A Seydoux, Kristen Stewart és Viggo Mortensen főszereplésével készült disztópikus mű egy olyan korban játszódik, amikor az emberiség túllép természetes állapotán és alkalmazkodik a szintetikus környezetéhez. Egész konkrétan lehetővé válik az emberi DNS megváltoztatása. Egyesek veszélyesnek tartják a mesterséges beavatkozást, mások viszont támogatják a kísérleteket.

mv5byzvmztqwnzktngqxzc00zjdmltkzntktzgu5mtyzngjjyza3xkeyxkfqcgdeqxvymtm0nzyxnjy5v1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

A főhős egy performanszművész, aki mutatványaihoz új szerveket növeszt. Amikor a kormány is felfigyel rá, egy igazán megdöbbentő látványosságon kezd dolgozni. Cronenberg saját forgatókönyvön alapuló rendezése feltehetően Cannes-ban debütál majd, ami azért is különleges, mert sajtóértesülések szerint a nagy rivális David Lynch titkos filmje is a fesztiválon lát napvilágot.