• Felvásárolta a Little Nightmares fejlesztőcsapatát az Ebracer Group
  • 88 millió svéd koronát fizettek a Tarsier Studiosnak

Kevés aktívabb szereplő volt az elmúlt években a videojáték-piacon, mint a THQ Nordic, legalábbis ami a stúdió- és IP-felvásárlásokat illeti (legutóbb a Risen fejlesztőit csatolták magukhoz), most pedig bejelentették, hogy újabb fejlesztőcsapatot szereztek meg maguknak - egészen pontosan az anyacég, az Embracer Group, amely 88 millió svéd koronáért megszerezte a Tarsier Studiost.

a-thq-nordic-anyacege-felvasarolta-a-little-nightmares-fejlesztoit.jpg

A svéd indie stúdió korábban olyan kiadókkal dolgozott együtt, mint a Sony, a Nintendo vagy a Bandai Namco, legismertebb alkotásuk pedig a Little Nightmares volt, melynek éppen idén augusztusban jelentették be a második részét. Ez továbbra is a Bandai Namco gondozásában készül - sőt az Embracer a jövőben sem zárkózik el attól, hogy a Tarsier külsős partnerek által finanszírozott projekteken dolgozzon.

"Izgalmas dolog, hogy 15 év utazás után összeállhatunk az Embracerrel, hogy tovább fejlesszük a stúdiónkban rejlő potenciált. Várjuk a lehetőséget, hogy kiváló játékokat készíthessünk immáron az Embracer Grouppal közösen" - nyilatkozta a stúdió feje, Andreas Johnsson.