• A THQ Nordic kötelékébe került a Piranha Bytes
  • A német stúdióhoz köthető a Gothic, a Risen és az ELEX

Azt talán túlzás lenne állítani, hogy minden hónapra jut egy THQ Nordic felvásárlás, de kár lenne vitatni, hogy meglehetősen aktív a "piacon" a kiadó - idén például az Outcast IP és a Kingdom Come: Deliverance fejlesztőcsapata is hozzájuk került már. A sor most folytatódik: bejelentették, hogy a Piranha Bytes mostantól az ő kötelékükbe tartozik.

ujbol-bevasarolt-a-thq-nordic.jpg

Az esseni székhelyű német stúdió a Gothic és a Risen sorozatok révén vált ismertté, legutóbb pedig a 2017-es ELEX kapcsán hallattak magukról. A 31 fős, RPG-kre szakosodott csapat korábban már dolgozott együtt a THQ Nordic-kal kiadói oldalról, így nem okozott nagy dilemmát számukra a csatlakozás.

"Sikeres és hosszú kapcsolatunk van már a THQ Nordic-kal, és izgatottan várjuk, hogy csatlakozzunk hozzájuk. A cégnek példátlan tapasztalata és képességei vannak a videojáték-fejlesztés és -kiadás területén, és meg vagyunk győződve arról, hogy ők lesznek a tökéletes partner annak támogatásához, hogy a Piranha Bytes a következő szintre léphessen" - mondta a stúdió vezetője, Michael Rüve.

A Piranha Bytes megszerzése mellett fény derült arra is, hogy a THQ Nordic leszerződött a Metro-játékokat készítő 4A Games csapatával a következő, egyelőre még nem bejelentett AAA-projektjükre.