Tavaly adtunk hírt az Abandon Ship című játékról, melyet leginkább a Sunless Sea és a Faster Than light szerelemgyermeként lehet elképzelni. A fejlesztő Fireblade Software azóta éjt nappallá téve dolgozott, és most elérkezettnek látták az időt arra, hogy megosszák velünk, miként is fest majd egy tengeri ütközet. Ha tetszett a Faster Than Light, akkor fél szemedet érdemes a játékon tartani, megjelenése az idei év során lesz esedékes.

A már említett és nem titkoltan inspirációként szolgáló FTL kiválóan működő és bejáratott elemeit sikerrel emelik át, a harcban legénységünk játssza a főszerepet: kell egy ember a kormányhoz, és még jópár a különféle ágyúkhoz. De nem csak a súlyos lövedékek okozhatnak gondot, ha megreped a hajótest és ki kell szivattyúzni a vizet különben a tengerfenéken végezzük, a tüzet sem érdemes magára hagyni, mert gyorsan terjed a fedélzeten. Az időjárás is közbeszól és többféle módon befolyásolhatja az ütközeteket, legyen az vihar, eső, köd vagy maga a jeges tenger.

Összetett és taktikus játéknak nézünk elébe, és ez még csak a harcrendszer volt, a játékmenet másik pillére a felfedezés lesz, melyről a későbbiekben kapunk majd egy videót, a fejlesztők ígérete szerint. Addig is lássátok, miként festenek a fent leírtak a gyakorlatban.