• Hollywoodi feldolgozás készül a Vonat Busanba c. ázsiai horrorból
  • 2023. április 21-én debütál The Last Train to New York
  • James Wan a producer és Timo Tjahjanto (V/H/S 2) a rendező
  • Gary Dauberman (AnnabelleAzAz apácaMocsárlény: A sorozat) írja a szkriptet

Ha csak két ázsiai horrort látott a nyugati közönség az elmúlt évtizedben, az az Oscar-díjas Élősködők és a Vonat Busanba című disztópikus zombitörténet volt. Ugyan utóbbinak a Peninsula: Holtak szigete névre keresztelt tavalyi folytatása már jóval kisebb sikert aratott a jegypénztáraknál, az eredeti alkotópáros, Sang-ho Yeon rendező és Joo-Suk Park forgatókönyvíró keze alatt készült filmet az első részhez hasonlóan méltatta a kritika.

Ahogy az a nem angol nyelvű sikerfilmekkel lenni szokott, Hollywood hamar bejelentkezik egy amerikai feldolgozás szándékával. Így járt A kör című korszakalkotó ázsiai mozi és ez a sors vár jelen műre is. Kissé groteszk módon a The Last Train to New York (magyarul: Az utolsó vonat New Yorkba) néven érkezik majd 2023. április 21-én a remake. Az eredeti alapszituáció, miszerint egymástól kissé elhidegült apa és lánya utaznak egy járaton, miközben kitör a zombiinvázió, a helyszíncsere ellenére megmarad.

mv5bmjawmtkzmtaynf5bml5banbnxkftztgwntu0mteyotev1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Egyelőre nem jelentették be a színészgárdát, a stáb egyes tagjai viszont ismertek. Korunk sikergyáros producer-rendezője, James Wan felügyeli a munkálatokat, a direktori pozíciót a V/H/S második részét jegyző Timo Tjahjanto tölti be, míg a forgatókönyvet a neves Gary Dauberman (Annabelle, Az, Az apáca, Mocsárlény: A sorozat) írja. Ti megnézitek majd a klasszikus sci-fi-horror feldolgozását?