• GTA 5 PC megjelenés: 2015. január 27.
  • Szebb grafika, sok javítás várható
  • A GTA Online is kiteljesedik
  • Kapunk belső nézetet is
  • GTA 5 teszt (Xbox 360)

A GTA 5 tavaly már megjelent Xbox 360-ra és PS3-ra, hogy méltó hattyúdala legyen a leköszönő konzolgenerációnak. Bár örültünk a játéknak, abban mindenki egyetértett, hogy a régi hardverek képességei alaposan visszafogták a Rockstar Games programozóit, így epekedve vártuk, hogy a csapat bejelentse a next-gen és PC-s kiadásokat. Ez még az E3-on megtörtént, sőt, azt is tudjuk, hogy a PC-s változat sajnos késik két teljes hónapot. Ahelyett azonban, hogy szomorkodnánk, inkább örülünk, ugyanis szinte biztos, hogy mi kapjuk a legjobb átiratot. Lássuk az indokokat!

Gyönyörű grafika

Most komolyan, nézzetek rá a lenti képekre, és mondjátok azt, hogy nem döbbenetesek! És ez bizony még mindig a tavalyi GTA 5, a tavalyi motorral, csak épp olyan hardvert kapott, amilyet ez a remek játék megérdemel. Ráadásul a PC-s kiadást nem fogja vissza a PS4 vagy az Xbox One felbontás-korlátja: ha kellően erős gépen játszátok, akár 4K-ban is lehet bűnözni benne!

Hibamentes GTA Online

A GTA Online-nak komoly hátrányai voltak az indulásakor. Egész konkrétan nem lehetett játszani vele, mert vagy törlődtek a nagy műgonddal megalkotott karaktereink, vagy csak simán ledobált a szerver. Ugyan az októberi start óta sokat javult a GTA Online, a PC-s változat minden frissítést megkap majd, és természetesen a stabilabb online kódnak hála a lag miatt sem kell aggódnunk. Arra mondjuk nincs sok esély, hogy a játék echte steames lesz, de már a Rockstar saját Social Clubja is sokkal jobb, mint amilyen az L.A. Noire megjelenésekor volt.

Belső nézet

A belső nézettől eleinte borsódzott a hátunk, mert annyira furcsa ötletnek tűnt egy GTA-játéktól a first person kamera, hogy nem tudtuk elképzelni, hogy ebből jó is kisülhet. Aztán tegnap megjelent a legfrissebb trailer és kijöttek a képek, hogy bizonyítsák: ezek a srácok nem tudnak hibázni, és még egy olyan vitatott dologból, mint a belső nézetes GTA 5 is kihozzák a maximumot.

Aggályok

Hogy mi miatt aggódhatunk? Nos, a gépigény miatt még lehet, hogy fájni fog a fejünk, és az is kérdéses, hogy a PC-s változatok optimalizálása terén nem épp élen járó Rockstar Games összeszedi-e magát annyira, hogy a GTA 5 PC-s kiadása ne csak a legnagyobb és legszebb, de a legjobban futó is legyen.