• Az EA valamivel jobban zárta a 2019-es 3. negyedévet, mint a 2018-ast
  • De nem tudták a pénzügyi elvárásaikat teljesíteni
  • Ez főleg a Battlefield 5-nek köszönhető

Nem alakult túl fényesen a tavaly októbertől decemberig terjedő pénzügyi negyedév az EA számára. Bár valamivel jobban teljesítettek, mint 2018-ban ugyanebben az időszakban, a saját pénzügyi elvárásaikat fájdalmasan alulmúlták, derült ki a negyedéves jelentésből. 1,375 milliárd dollár bevételre számítottak, de végül 1,289 milliárd jött össze.

A várt bevétel elmaradása nagymértékben a Battlefield 5 gyenge pénzügyi teljesítményének köszönhető, amiből ugyan eladtak 7,3 millió darabot, ez viszont Blake Jorgensen pénzügyi vezető szerint egymillióval kevesebb, mint várták. Jorgensen szerint ott rontották el, hogy a beígért battle royale mód helyett a megjelenéskor az egyjátékos módra fókuszáltak.

Ezzel nagyjából Andrew Wilson vezérigazgató is egyetért, aki hozzátette, hogy az sem volt szerencsés, hogy októberről novemberre tolták a megjelenést, így a Battlefield 5 belekerült az ünnepi forgatagba, ahol nem tudott jól startolni, és nem sikerült felnőnie a konkurenciához, mint a Call of Duty: Black Ops 4, a Fortnite és a Red Dead Redemption 2.

A FIFA 19 20 milliós eladásával sem teljesítette az elvártakat, bár itt Wilson megjegyezte, hogy ennek oka az, hogy a FIFA 18 még mindig nagyon népszerű, és a negyedévben abból is sikeresen eladtak további 3 millió darabot. Ezzel együtt a FIFA 19 a legjobban fogyó FIFA-játék 2019-ben.

A jövőt a fentiek ellenére optimistán látják. Bár a Battlefield 5 startja nem volt zökkenőmentes, hamarosan jön hozzá a Firestorm című battle royale módot, amivel olyan tartalmakat szeretnének kiadni, amiket szívesen látnának az emberek egy „élő szolgáltatásban”. Emellett a Battlefield a FIFA-hoz hasonlóan még mindig erős márkanév.

Az Anthemben is bíznak, úgy számolnak, hogy a megjelenésének első üzleti negyedévében 5-6 millió példányt fognak eladni a különféle platformokon. Illetve az is megerősítést nyert, hogy ősszel jön a Star Wars: Jedi – The Fallen Order, teljes erőbedobással támogatják az Apex Legendset és jön még valami a Titanfall-lal kapcsolatban is, de azt továbbra sem tudni, hogy micsoda. Esélyes, hogy egy mobiljáték. Továbbá az EA Access egy új platformon is elérhetővé válik, ez feltehetően a PS4 lesz.

ea-money.jpg