• 2023. július 7-én debütál a Madame Web Dakota Johnson főszereplésével
  • Sidney Sweeney (Eufória) és Emma Roberts (AHS) is ott van a stábban
  • S.J. Clarkson (Jessica Jones, The Defenders, Dexter, Hősök) a rendező

A Sony képviselői már az áprilisi CinemaCon alkalmával bejelentették, hogy a Moziverzumhoz csatlakozni látszó Venom után újabb Pókember képregényekből ismert karakternek szánnak önálló filmet. Madame Web alakjára esett a stúdió választása. A telepatikus képességekkel bíró, látnok mutáns szerepére a Fekete mise, az új Sóhajok és A szürke ötven árnyalata főszereplőjét, Dakota Johnsont szerződtették.

screen-shot-2019-09-26-at-15400-pm.jpg
(Madame Web gyakori ábrázolása. A kép forrása: El Sumario)

Madame Web és Julia Carpenter

Web 1980-ban tűnt fel a The Amazing Spider-Man 210. számában Peter Parker oldalán, majd más pók-szuperhősök mentoraként is szerepelt a képregényekben. Érdekesség, hogy általában vak és bénult öregasszonyként ábrázolják őt, akit hálószerű gépezet véd, maga ugyanis nem vesz részt fizikai konfliktusokban. Amikor Kraven követői megölték, hatalmát az eredetileg Póknő Julia Carpenterre ruházta át. Feltehetően a vörös hajú fiatal anyuka karakterét ölti majd magára Johnson is.

dakota-johnson-madame-web-julia-carpenter-cassandra-web1.jpg
(Dakota Johnson alakítja Madame Web karakterét. A kép forrása: Screenrant)

A stáb

A további szerepekben több ismerős névvel találkozunk. Ott van a stábban az Eufória Cassie-je, Sydney Sweeney, a Dóra és az elveszett Aranyváros címszereplője, Isabela Merced (korábban Isabela Monerként tüntették fel), a tavalyi Szellemirtókban feltűnt Celeste O’Connor, illetve újonnan csatlakozott a produkcióhoz az Amerikai Horror Story korábbi sztárja, a Családi üzelmek és az Idegpálya főszereplője, Emma Roberts.

A rendező

Gyakorlott alkotó ül a rendezői székben, akinek a Marvel világát sem kell külön bemutatni. S.J. Clarkson ugyanis részt vett a The Defenders és a Jessica Jones készítésében, továbbá az Utódlás, a Bakelit és a Narancs az új fekete egy-egy epizódját jegyzi, illetve korábban dolgozott a Hősökben, a Dexterben és a Doktor House-ban is.

collagemaker-28-jun-2022-0919-am2022062803493720220628043417.jpg
(Dakota Johnson, Emma Roberts és Sydney sweeney. A kép forrása: The Illustrated Daily News.)

További Sony-Marvel produkciók

A Sony egyébként a 2023. július 7-én bemutatni tervezett Madame Web és a Venom széria mellett nemrég rukkolt elő a meglehetősen hideg fogadtatású Morbius-szal, illetve dolgoznak egy Aaron Taylor-Johnson főszereplésével készülő Kraven, a Vadász adaptáción is.

A NEGYEDIK FÁZIS FILMJEI