• Az emberek 15%-át érdekli a streaming
  • Csupán 3% állította, hogy komolyabban foglalkoztatja a dolog

Úgy fest, hogy nem csak a technológiai akadályokat kell legyőznie a streaming szolgáltatásoknak, hanem az emberi faktorral is számolniuk kell. Legalábbis ez derül ki a GameTrack felméréséből, mely szerint Európában minimális az érdeklődés az olyan streaming játékszolgáltatások iránt, mint a Google Stadia, vagy éppen a Microsoft xCloud.

Számszerűsítve az aktív játékosoknak csupán 15%-a érdeklődik valamelyest az új technológia iránt, míg csak 3% vallotta azt, hogy komolyabban foglalkoztatja a dolog. Nagy-Britanniában a legnyitottabbak az emberek, ott 23% az érdeklődők aránya (5% nagyon), a franciák és spanyolok 14%-kal mérséklik az átlagot, míg a németek a maguk 10%-os érdeklődésével csak rontják.

Kicsit jobban kontextusba helyezi a dolgot, hogy bár 43% szerint elég gyors az internetkapcsolat, egy másik kérdésben 32% aggódik annak stabilitása miatt, 28% pedig nem. Továbbá 31% még mindig jobban szereti a csomagolt játékokat (24% nem), és csupán 22% ért egyet azzal, hogy megfelelő az ilyen szolgáltatások ár-érték aránya.

stadia-logo.png