Szinte bombaként robbant a váratlan hír, miszerint a Rocksteady Studios bejelentette a Batman: Arkham Knight című játékot, mely a 2009 óta futó Arkham... sorozat befejező részének ígérkezik. A Batman: Arkham Knight megjelenése még 2014 folyamán várható PC-re, PS4-re és Xbox One-ra.

A Batman: Arkham Knight nem előzmény vagy mellékág lesz, hanem a Batman: Arkham City közvetlen folytatása, melynek sokkoló záró képsorai után a történet brutális bosszúhadjáratba fordul. Batman régi ellenségei, Harley Quinn, Kétarc, Pingvin és Madárijesztő eltökélik, hogy ha törik, ha szakad, végeznek a Sötét Lovaggal, és bár a hivatalos sajtóanyag egyelőre csak őket említi, biztosak vagyunk benne, hogy sokkal-sokkal több rosszfiú és rosszlány tűnik majd fel a porondon. Nemrég például Hushról pletykáltak az interneten, mint potenciális főkolomposról -- noha most úgy áll a dolog, hogy Madárijesztő szedi össze a gyilkos osztagot, akik játszottak az előző Rocksteady-féle résszel, tudják, hogy a srácoknál a látszat sokszor csal...

A történetről ennél többet nem tudni, bár a lent látható hivatalos trailer azért elárul ezt-azt. Ki lehet találni belőle, hogy Arkham City lakói kitörtek Gothambe, a rendőrség pedig már nem képes visszaszorítani az ádáz gazembereket a falak közé. A játék területe ennél fogva jelentősen megnő majd, és bár pontos méreteket nem tudunk, olyan nagy Gothamre számíthatunk, hogy a Batmobile is elkél majd, ha be akarjuk barangolni.

Utóbbi szereplése már megerősítést nyert: igen, mindenki hőn áhított szuperautója, a Batmobile vezethető lesz a Batman: Arkham Knightban! Alant egy kép is látható róla -- ez a rajz amúgy a játék borítóképe lesz, szerintünk nagyon ütős.

Batman: Arkham Knight

A Batman: Arkham Kinght ambiciózus alkotásnak tűnik, amit ráadásul már nem erőszakolnak rá a prev-gen konzolokra: a Rocksteady Studios csakis PC-re, PS4-re és Xbox One-ra készíti el a programot, valószínűleg azért, hogy a sok-sok éves vasak limitált képességei ne szabjanak határt a srácok lángoló kreativitásának.

Látva a több ponton máig hihetetlennek ható Batman: Arkham Cityt, szinte beleborzongunk, ha rágondolunk, hogy milyen fantasztikus és részletgazdag környezetet építhet fel a brigád a friss konzolokon, amik képességéről Sefton Hill kreatív igazgató is lelkendezett a sajtóanyagban. Na, meg személyi számítógépeken, amikre már most biztos, hogy steames változat készül.

Na, de elég a mellébeszélésből! Álljon itt a hivatalos bejelentési videó, mert megérdemeljük! További képek a játék hivatalos oldalán érhetők el (nem kell örülni annyira, úgy tűnik, csak művészi munkák), illetve a GameInformernél megcsodálhatunk egy exkluzív művészi munkát, amit az amerikai magazin szerkesztői a következő szám címlapjára szánnak.