Már csak hármat kell aludni és itt a Batman: Arkham Knight, ami az eddigi legnagyobb és legizgalmasabb kalandját mutatja be Gotham védelmezőjének. A Rocksteady Studios ezzel zárja az Arkham…-trilógiát, az új feladat pedig kifejezetten nehéz lesz hősünk számára.

A történet szerint egy évvel az Arkham City eseményei után járunk, a város pedig már-már bizarr módon békés lett. A bűnözés sosem látott minimumra csökkent, a lakókon pedig nyugalom lett úrrá, ám Batman érzi, hogy valami nem stimmel -- és igaza is lett! A legnagyobb ellenségei, köztük Pingvin, Harley Quinn és Két-arc szövetséget kötött, hogy mindörökre leszámoljanak a maszkos bűnüldözővel. Ebben a segítségükre van a visszatérő Madárijesztő, akik bombatámadással fenyegetve kiürítette a várost, így csak a rosszfiúk és Batman maradt. A helyzetet súlyosbítja, hogy feltűnt a színen egy új figura, a rejtélyes Arkham Knight, aki egy egész sereggel érkezett megállítani a Sötét lovagot.

Kétség kívül egy nagyon nehéz éjszaka vár hősünkre, de szerencsére nem érte felkészületlenül a nagy csapás. A nyugalmas periódust kihasználva Bruce új kütyüket állított össze, hogy hatékonyabban küzdhessen a közelgő veszéllyel. A játékban a már ismert eszközeink új funkciókat kapnak (a levegőben is használhatjuk némelyiket), illetve maga Batman még jobban osztja a pofonokat -- új trükk, hogy villámgyorsan akár három strázsát is le tud teríteni egyetlen mozdulatsorral, illetve immáron társaink is elkísérnek, így például Robinnal, Éjszárnnyal vagy Macskanővel vállvetve, a két harcos között váltogatva verhetjük bucira az ellenfeleink fejét.

A Batman: Arkham Knight legnagyobb újítása azonban nem a javított és kiegészített harcrendszer, hanem a vezethető Batmobile bemutatása. Ezzel a behemóttal villámgyorsan bejárhatjuk a rendelkezésre álló, az Arkham Cityben elénk tárt körzethez képest ötször nagyobb várost, ahol természetesen számos mellékküldetés és bűneset várja Batmant. A gyors utazás mellett a Batmobile másik képessége, hogy egy agilis tankká tud változni, aminek többször is nagy hasznát vesszük majd, az Arkham Knight ugyanis nem fél bevetni a nehézfegyvereket sem.

A Batman: Arkham Knight a széria epikus méreteket öltő lezárásának ígérkezik, és mivel minden kétséget kizáróan ez június legnagyobb megjelenése, arra vállalkoztunk, hogy megválaszoljuk nektek a játékkal kapcsolatos legfontosabb kérdéseket.

Mikor jelenik meg a Batman: Arkham Knight?

A Batman: Arkham Knight 2015. június 23-án, azaz jövő hét kedden jelenik meg PC, Xbox One és PS4 platformra.

Előtölthetem a játékot?

IGEN és NEM. A cikk írásakor sem Steamen, sem PS4-en nem lehet előtölteni a játékot, ám Xbox One konzolon igen. Lehetséges, hogy a hétvégén már elérhető lesz az előtöltés, de hivatalos információ erről jelen pillanatban nincs.

Azt hallottam nem lesz dobozos verzió PC-re. Ez igaz?

RÉSZBEN. A Batman: Arkham Knight PC-re az Egyesült Királyság területén valóban nem fog megjelenni dobozos kiszerelésben, de a világ többi részén, köztük Magyarországon is igen.

A dobozos változatot aktiválhatom a Steamen?

IGEN!

Hol vehetem meg a Batman: Arkham Knightot?

Minden, játékokkal foglalkozó áruházban, illetve digitális piacon, köztük a Steamen. Az ár PC-n 11.000 és 15.000 forint között mozog, attól függően, hogy hol veszed. A konzolos kiadás 18.000 és 21.000 forint között vehet meg, szintén az adott bolttól függően.

A PC Guru Webshopban 12.990 forint a PC-s kiadás, míg konzolra 20.990 forint.

Van PC Guru előfizetési akció?

NINCS. :(

Van gyűjtői kiadás?

VAN! A Memorial Edition egy fémdobozt, 80 oldalas művészeti albumot, limitált kiadású Batman-képregényt, három egyedi játékbeli skint és egy 30 cm-es Gotham Knight szobrocskát tartalmaz. A Memorial Edition nagyjából 30.000 forintért vehető meg, de ez változik, attól függően, hol vásárolsz.

FONTOS TUDNI: a Warner Bros. az utolsó pillanatban visszavonta a Batmobile Edition kiadást, mivel a gyártással problémák akadtak. A Batmobile Edition tartalma megegyezik a Memorial Editionével, azzal a különbséggel, hogy ebben egy alakváltó Batmobile modellt is kaptunk volna. Ha minden igaz, a Batmobile Edition később újra kapható lesz.

Batman: Arkham Knight gépigény - MENNI FOG A GÉPEMEN?

A Batman: Arkham Knight egy nagy és nyitott várost tárt elénk, méghozzá gyönyörű grafikai tálalásban, így nem is csoda, hogy a játék elég combos gépet követel meg a futtatáshoz -- bár a minimum azért még elviselhető.

BATMAN: ARKHAM KNIGHT MINIMUM GÉPIGÉNY

  • Operációs rendszer: Windows 7 SP1, Win 8.1 64 bit
  • Processzor: Intel Core i5-750, 2,67 GHz / AMD Phenom II X4 965, 3,4 GHz
  • Memória: 6 GB RAM
  • Videokártya: NVIDIA GeForce GTX 660 (1 GB videokártya-memória kötelező)
  • HDD: 45 GB

BATMAN: ARKHAM KNIGHT AJÁNLOTT GÉPIGÉNY

  • Operációs rendszer: Windows 7 SP1, Win 8.1 64 bit
  • Processzor: Intel Core i7-3770, 3,4 GHz / AMD FX-8350, 4,0 GHz
  • Memória: 8 GB RAM
  • Videokártya: NVIDIA GeForce GTX 760 (3 GB videokártya-memória kötelező)
  • HDD: 55 GB

BATMAN: ARKHAM KNIGHT ULTRA GÉPIGÉNY

  • Operációs rendszer: Windows 7 SP1, Win 8.1 64 bit
  • Processzor: Intel Core i7-3770, 3,4 GHz / AMD FX-8350, 4,0 GHz
  • Memória: 8 GB RAM
  • Videokártya: NVIDIA GeForce GTX 980 (3 GB videokártya-memória kötelező)
  • HDD: 55 GB

A játék természetesen PC-n nyújt szebb látványt, egyrészt magasabb felbontás és korlátlan fps formájában, másrészt pedig mert, akik Nvidia kártyát hasznának, azok szebb füst és részecskeeffektekben is gyönyörködhetnek.

Lesznek DLC-k?

LESZNEK! A Batman: Arkham Knight a megjelenést követő hat hónapban számos letölthető tartalommal fog kiegészülni. Ezek egy része történetorientált csomag lesz (Batgirlt, Robint, Éjszárnyat és Macskanőt ismerhetjük meg jobban) míg a többi ikonikus Batmobilokat, kihívásokat és skineket hoz. Mindezt a Season Pass gyűjti egy csokorba, ennek ára pedig nagyjából 13.000 forint.

Van magyar felirat a Batman: Arkham Knight-hoz?

NINCS.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!