Az eddigi szivárgás után biztosnak tűnt, hogy a Batman: Arkham Origins Blackgate nem marad már sokáig marokkonzol-exkluzív -- ez így is lett, a Warner Bros. ugyanis ma bejelentette az áriratot, amely PC-re, Xbox 360-ra, PS3-ra illetve Wii U-ra fog befutni április másodikán, mégpedig 16 fontos árcédulával.

A becsületes nevén Batman: Arkham Origins Blackgate – Deluxe Edition az eredetileg PS Vita és Nintendo 3DS platformra kiadott játék mechanizmusait nem piszkálja meg, de a grafika szebb lesz, illetve kapunk 5.1-es hangsávot és új térkép- illetve segítségrendszert. Természetesen a Deluxe Editionban is érvényes az az ajánlat, miszerint ha regisztrálunk egy Warner Bros. ID hozzáférést (vagy a meglévővel bejelentkezünk), ingyen átvehetjük a Batman Zero Year ruháját.

A történet középpontjában egyébként a Blackgate börtön áll, ahol egy akkora lázadás tört ki, amit nem tudtak megfékezni az őrök, így elszabadult a pokol. A személyzet a bűnözők foglya lett, s csak a Sötét Lovag tud rendet tenni, de persze még neki sem lesz könnyű dolga, hiszen sok veszélyes figurát személyesen ő juttatott a rácsok mögé.