Elkezdődött a nagy tavaszi szezon a játékiparban, ezt nem is lehetne tagadni. Eddig főleg visszafogottabb heteink voltak a PS Store-ban is, az elmúlt héten azonban érezhetően rákapcsoltak a kiadók, és sorra jelentek meg a jobbnál jobb címek, legyen szó a PlayStaton-exkluzív Nioh 2-ről, vagy az ingyenesen játszható Call of Duty: Warzone-ról. Lássuk is, mire érdemes lecsapnia annak, aki valami friss címmel játszana így március kellős közepén.

cod-warzone-01.jpg

Call of Duty: Warzone

  • Megjelenés: március 10.
  • Ár: Ingyenes (PS Plus előfizetés sem szükséges)
  • PS Store adatlap

Hosszas pletykák és szivárogtatások után az Activision hétfőn elismerte, hogy valóban készül náluk egy battle royale spinoff a Call of Duty-szériához, kedden pedig már meg is jelentette a Call of Duty: Warzone-t. A Warzone egy ingyenesen játszható, önálló CoD, melyben háromfős csapatok tagjaként kell kiugranunk egy hatalmas, ikonikus Call of Duty pályákból összegyúrt térképre, és ott a lehető legtovább életben maradnunk a folyton szűkülő játéktéren. Az utolsó emberig tartó öldöklést különféle küldetések és 1v1 párbajok dobják fel, a végeredmény pedig egy abszolút szórakoztató mix.

Kings of Lorn: The Fall of Ebris

A Kings of Lorn: The Fall of Ebris a tavalyi év egyik indie gyöngyszeme volt PC-n, mely egy kifejezetten sötét és nyomasztó világba kalauzolja el a játékosait. A Kings of Lornban egy elárult királyt alakíthatunk, akit saját tanácsadói döftek hátba és semmiztek ki, neki pedig nincs más választása, minden akadályt legyőzve vissza kell szereznie trónját, kerül amibe kerül. A Kings of Lorn épp ezért egy vérbeli dark fantasy, méghozzá a keményebbik fajtából: itt akár a legutolsó NPC-nek is áldozatul eshetünk, egy pillanatra sem kalandozhat hát el a figyelmünk, vagy az örök feledés vár ránk is…

Nioh 2

Ezen a héten a soulslike rajongók is igen jól járnak, hiszen befutott a Team Ninja következő játéka, a Nioh 2. A játék története 1555-ben, a háború dúlta Japánban játszódik, főhőse pedig egy zsoldos, aki képes a misztikus Yokai erőinek is képes parancsolni. Ragadjatok hát kardot (vagy a számtalan halálos fegyver egyikét) és vessétek bele magatokat a küzdelembe, de csak óvatosan: ahogy a zsánertől megszokhattuk, bizony a Nioh 2 is piszkosul kemény tud lenni, így hamar elbukhat az, aki félvállról veszi a Team Ninja alkotását.

MLB The Show 20

Végezetül pedig hiba lenne szó nélkül elmenni a hét másik nagy PlayStation-exkluzív megjelenése mellett. Bár az MLB The Show 20 hivatalosan csak március 17-én érkezik, a kiválasztott kiadások előrendelői már március 13-tól belevethették magukat a nagy kalandba. Maga a játék természetesen a baseballra fókuszál, méghozzá nem is akárhogy: kibővített testreszabási lehetőségeknek hála már abszolút a saját képünkre alakíthatjuk az álomcsapatunkat, amit aztán akár online ligákban is vezethetünk más játékosok ellen.

További megjelenések

Nem csak ezek a játékok jelentek meg az elmúlt héten, akad itt több kisebb cím is, melyekről szintén nem szabad megfeledkezni. Az összes friss megjelenés listája a következőképp alakult: