Immár hivatalos: a Battlefield 4 Xbox One konzolon Kinect-támogatást is élvezni fog. A hírt a GameInformer legfrissebb számában erősítette meg a DICE általános menedzsre, Karl Magnus Troedsson.

"Igen széles spektrumban tekintünk a Kinect szenzorra. Ahelyett, hogy egy doboznyi extra funkcióval fejelnénk meg a Battlefield 4-et, inkább azt nézzük meg, hogyan lehet kiteljesíteni a játékélményt a segítségével. Ha megnézed, milyen játékokat készítünk, FPS-eket látsz, amik elsősorban a begyakorolt ügyességfaktorra állnak rá. Az irányítás kulcsfontosságú. Nagyon pontosnak kell lennie, hogy mindig tudd, mi folyik körülötted, és bizony ebbe belenyúlni egy mozgásérzékelős perifériával meglehetősen értelmetlen dolog -- legalábbis, ha olyan recept szerint építesz játékot, mint mi most. Vannak ugyanakkor olyan helyek, ahol jól jöhet az ilyesmi, erről azonban egyelőre nincs bejelenteni valónk." -- magyarázta Karl.

Akármilyen is legyen tehát a Battlefield 4 Xbox One Kinect-extrája, egy ideig várnunk kell, hogy megtudjuk -- mondjuk a GamesCom rendezvényéig, amikor is egy teljes órán át nézhetjük a Microsoft show-műsorát, valószínűleg bemutatva az E3-tól távol maradt kinectes címeket.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Battlefield 4 -- Megjelenés: 2013. november 1. (PC, Xbox 360, PlayStation 3) -- Gépigény: nem ismert