• A Lucasfilm elnöke közölte, hogy az új SW-trilógia hősei visszatérhetnek még a vászonra
  • Elmesélte, milyen érzelmes pillanat volt a Kenobi sorozat főszereplőinek újbóli találkozása
  • December 29-én debütál a Boba Fett sorozat, jövőre érkezik a Kenobi széria

Az idén második alkalommal megrendezett Disney+ Day egyik legnagyobb attrakciója a közelgő Ben Kenobi sorozat volt. A Lucasfilm amerikai sajtóban egyre inkább konfliktuskeresőnek titulált vezetője, Kathleen Kennedy beszélt Ewan McGregor és Hayden Christensen különleges visszatéréséről a Csillagok háborúja univerzumba. „A legizgalmasabb azt volt látni a forgatás során, hogy milyen izgatottak mindketten. Régóta nem találkoztak. Meglepődtem, mennyire érzelmes dolog volt nekik visszatalálni a szerepükhöz, illetve ráeszmélni, hogy milyen fontos számukra a Star Wars. Ez volt a karrierjük kezdete” – nyilatkozta Kennedy az Empire-nek.

A sorozat az előzménytrilógia történetét folytatja, tíz évvel a mustafari csata után játszódik. A rendezői székben az a Deborah Chow ül, aki a Better Call Saul, az Amerikai istenek, a Mr. Robot és a The Mandalorian több részét is jegyzi. A címszereplőt és Darth Vadert alakító Ewan McGregor-Hayden Christensen páros mellett Owen bácsi és Beru néni szerepében Joel Edgertont és Bonnie Piesse-t láthatjuk. Feltűnik a képernyőn továbbá Moses Ingram (A vezércsel), Kumail Nanjiani (Rögtönzött szerelem), Indira Varma (Trónok harca), Rupert Friend (Sztálin halála), O'Shea Jackson Jr. (Godzilla II), Sung Kang (Halálos iramban), Simone Kessell (Reckoning) és Benny Safdie (Csiszolatlan gyémánt).

obi-wan-kenobi-cast-4767.jpg
(A kép forrása: Reddit)

Alább láthatjátok az első betekintő videót – előzetes egyelőre nem érkezett.

Kathleen Kennedy nem árult el részleteket a további produkciókról, azt viszont kijelentette, hogy a Skywalker-trilógia hőseit sem felejtették el a stúdiónál. Egyelőre nehéz bármit jósolni, hogy ki és melyik sorozatban vagy filmben térhet vissza, hiszen a Disney moziepizódokra vonatkozó ütemterve is igen homályosnak tűnik. Annyi biztos, hogy jövőre érkezik a The Mandalorian harmadik évadja, már folynak Ahsoka és Cassian Andor saját sorozatának munkálatai, ám még ezek előtt, december 29-én debütál a Disney+ kínálatában az eredetileg filmnek íródott The Book of Boba Fett.

15666404279176201566640742noticianormal.jpg
(A kép forrása: AS)

A Star Wars filmek ütemterve

  • Star Wars: Rogue Squadron (r. Patty Jenkins) – elhalasztva (eredetileg 2023 decembere)
  • névtelen epizód (r. Taika Waititi) – várhatóan 2025
  • Rian Johnson trilógia 1. rész – várhatóan 2027
  • Rian Johnson trilógia 2-3. rész – dátum nélkül
  • A Droid Story – dátum nélkül
  • névtelen epizód (r. Kevin Feige) – dátum nélkül
  • névtelen epizód (r. J.D. Dillard) – dátum nélkül