A Meet Your Makers csapatának nem kezdődött valami fényesen az idei szezonális bajnokság. A 18 éves lengyel játékos, Marcin „Kori” Wolski úgy gondolta, hogy ő mégsem játszana a csapatával, amihez szerződés köti. Mindezt pár nappal a versenysorozat megkezdése előtt, szóval kereshettek helyettesítő játékost, aki azonnal be tud ugrani helyette, és teljesíteni is képes.

Később a játékos a csapat hivatalos oldalán elismerte, hogy nagyon önző döntést hozott egy emocionális pillanat hevében. A megpróbáltatások után a csapat visszaveszi, hiszen a szerződés még áll, de büntetést kell majd fizetnie. Mindeközben a csapat menedzsere, Sebastian „Falli” Rotterdam is belekeveredett a botrányba, miután nyilvánosságra kikerült egy felvett telefonbeszélgetése, amiben hallhatóan megfenyegeti Korit, miszerint ha a srác visszautasítja a visszatérést a csapatba, akkor az édesanyja elvesztheti a házát, mivel ő írta alá a szerződést a fia nevében.

Három nappal később az MYM menedzsmentje azt nyilatkozta, hogy Rotterdam ki lett téve az egyesületből, érthető okok miatt. Elnézést kértek, miszerint:

Sajnos többször bízunk meg olyan emberekben, akikben nem kellene. Reméljük, hogy ez a példa arra szolgál majd, hogy tanuljunk belőle, és fejlődjünk csapatszinten is.”

Ez eddig annyira nem új sztori, friss fejlemény viszont, hogy a Meet Your Makers nem úszta meg egy bocsánatkéréssel és egy kirúgott menedzserrel -- a Riot 5000 dolláros összegre büntette meg őket az események után. Azoknak, akik úgy gondolták, enyhe ez a büntetést, a következőt nyilatkozta a Riot munkatársa, Jason „jasonoliver” Yeh:

Tudjuk, hogy néhány embernek ez egy viszonylag alacsony fokozatú büntetésnek tűnhet, de több faktort is számításba vettünk a döntéshozatalnál. Először is, Rotterdam viselkedése, és a tény, hogy ettől nem tudták megvédeni a játékosokat a Meet Your Makers egyesület tagjai, tükrözik azt, hogy mennyire nem professzionális a team felkészültsége és a munkahelyi atmoszférája. Figyelembe vettük azonban, hogy amint kiderült az igazság a dolgozójukról, ki is tették a szűrét az egyesületből. Továbbá úgy gondoljuk, hogy súlyos hiba volt Wolski lépése, amivel megszegte a szerződésben aláírtakat, és ezzel nem csak a saját karrierjét, de csapattársai jövőjét is veszélyeztette.”

Ezek után nem csoda, hogy a csapat a tavaszi fordulóban eddig csúnyán leszerepelt. Eddig egy mérkőzést sikerült megnyerniük, és hatot vesztettek. Amennyiben nem sikerül időben összeszedniük magukat, a szezon végén harcolniuk kell majd az LCS-ben maradásért. Valószínüleg le is kerülnek a Kihívók ligájába, ahol a feltörekvő csapatok ellen kell megküzdeniük azért, hogy bent lehessenek a legjobb 10 csapat között.