• Február 18-án jelenik meg a Snowfall DLC
  • A csomag 13 dolláros áron kerül forgalomba
  • A téli viszontagságok közepette kell zavartalanul működtetnünk a városunkat a pakk installálását követően

A Colossal Order folyamatosan fejlesztgeti szuper városépítős játékát, a Cities: Skylines-t, ám a nagyobb volumenű kiegészítők összeállítását nem kapkodják el a fejlesztők, hiszen a metropoliszainkba az éjszakai életet elhozó After Dark DLC után a jeges-havas Snowfall csak a második ilyen csomag lesz a sorban.

Éppen ezért meglepő, hogy a Snowfall felfedését követőn egy hónappal már ki is próbálhatjuk azt, hiszen a Colossal Order elárulta, hogy a cudar időjárási viszonyokat életre keltő pakk február 18-án jelenik meg. Összehasonlításképpen: az After Darkra kétszer ennyit, közel 2 hónapot kellett várni a bejelentést követően. Persze jogos a sietség, hiszen így még a valódi télben vacogva élhetjük át (már amennyire tél van nálunk mostanság), hogy micsoda galibát okoz egy város életében a hó és a repkedő mínuszok megjelenése. A Snowfallban ugyanis nem lesz elég csak az új tömegközlekedési- és szállítójárművekkel kibővülő közlekedési rendszert hókotrókkal karbantartani, hanem ügyelnünk kell a városlakók megnövekedő fűtési igényeire, és meg kell szerveznünk a turisták szabad eljutását a városunkat díszítő új látványosságokhoz is.

Mindezen nehézségekkel 13 dollárért leszurkolva nézhetünk szembe, ennyiben állapított meg ugyanis a kiadó Paradox Interactive és a Colossal Order a Snowfall csomag árát. Ám azok sem maradnak látványos időjárási elemek nélkül, akik nem ruháznak be a kiegészítőre, hiszen az annak előkészítéséhez hamarosan érkező ingyenes frissítéssel megjelenik a köd és az eső a játékban. Igaz, közvetlen kihatásuk nem lesz a városok működésére, azt csak a Snowfall DLC tulajdonosai élhetik át testközelből.