• Colin Farrell elmondta, hogy New Yorkban zajlik a Pingvin sorozat folytatása
  • Ami stílusában és rendhagyó történetében Matt Reeves filmjének koncepcióját követi
  • A színész nagyon élvezi, hogy szabadon, féktelenül alakíthatja a címszereplőt

A Batman nagysikerű premierjét követően azonnal bejelentették, hogy spin-off produkciók várhatók az HBO Maxen, elsőként Pingvin saját sorozata kerül képernyőre. Az újraszervezett Warner Bros. leépítései miatt azonban elapadtak a hírek a munkálatokat illetően. A csöndet most a címszereplő Oswald Cobblepotot megformáló Colin Farrell törte meg, aki a Collidernek adott exkluzív interjút, és pozitív fejleményekről számolt be a Craig Zobel (Easttowni rejtélyek) rendezői irányításával készülő széria kapcsán.

„A Pingvin? Itt zajlik, New Yorkban a forgatás. Ha minden jól megy, elolvasom az első részt, ami szerintem annyira izgalmas és rendhagyó, mint maga a karakter és ahogy Matt Reeves elképzelte Oz robbanásszerű [fellépésének] megismétlését. Tehát igen, elkészül. Azt hiszem hat vagy nyolc órás lesz. Valószínűleg jövő héten jön a második és a harmadik rész” – felelte Farrell újságírói érdeklődésre.

colin-farrell-penguin-comp.jpg
(A kép forrása: NME)

A sorozat vélhetően a maffiózó címszereplő felemelkedését és bűnszervezetének megszervezését mutatja majd be, hogy aztán a főhős a fináléban elfoglalja helyét az alvilág csúcsán. Az egyik forrás Sebhelyesarcút idéző történetnek titulálta a sorozatot, ami stílusában minden bizonnyal a Matt Reeves mozifilmjében látottakat követi.

Farrell egyébként érezhetően lubickol a szerepben, Pingvin filmbéli megformálásáról is beszélt. „Annyira szórakoztató volt, olyan féktelen. Megengedték, hogy szabadon játsszak” – mondta, majd a rajongók megnyugtatására hozzátette, hogy Craig Zobel a filmet rendező Matt Reeves esztétikai elképzeléseit tartja irányadónak.