• Ezen a héten kedden debütált a Crusader Kings 3
  • A modder közösség pedig azonnal rávetette magát
  • Ennek hála pedig már akár vámpírdinasztiákat is menedzselhetünk

Szeptember elsején jelent meg a Crusader Kings 3 a Paradoxtól, mely a maga nemében egy remek stratégiai játék lett, amit a kritikusok és a játékosok egyaránt imádnak. Ha pedig valaki máris ráunt volna az alapjátékra, érdemes lehet egy pillantást vetnie a programhoz megjelent modokra, ugyanis ezek között is akad néhány szuper munka, például a Princes of Darkness.

Ez lényegében egy teljes kampányt átalakító mod, mely a Vampire: the Masquerade, a Vampire: the Requiem és a Dark Age: Vampire szerepjátékok világát ülteti át a Crusader Kings 3-ba, azaz lehetővé teszi, hogy egy vámpírdinasztiát menedzseljünk a sötét középkorban. A mod pedig természetesen a mechanikákat is a témához igazítja: több száz évig élő vámpírként például nem kell a természetes halálnemektől tartanunk, ahogy az utódlás is lényegtelen kérdéssé válik, a házasság ellenben megmarad ugyanolyan fontos politikai eszköznek, míg a hit jóval fontosabb lesz, mint az eredeti játékba, ugyanis ez menthet meg minket a totális elvadulástól.

A Princes of Darkness a Crusader Kings 3 játékosbázisának a tetszését is elnyerte, és bár egyesek szerint a balanszon még lehetne egy kicsit finomítani, a fejlesztők már dolgoznak a hibák kijavításán. Amennyiben pedig nektek is felkeltette a figyelmeteket a mod, ezen a linken tudjátok elérni. Jó szórakozást hozzá!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!