Kodzsima Hideo az E3 2016-on mutatta be legújabb játékát, a Death Stranding című alkotást, méghozzá a Sony konferenciáján. Ebből sokan automatikusan arra következtettek, hogy a program csak PS4-re (esetleg PS4 Neóra) készül el, a híres tervező tweetjei szerint azonban nem csak a konzoltulajdonosok élvezhetik majd.

Bár Xbox One-ra nem adják ki, PC-re elkészül a Death Stranding, amiről egyelőre nagyon keveset tudni, mármint azon felül, hogy Norman Reedus játssza a főszerepet (a The Walking Dead Darylje), "valamiféle akciójáték lesz", illetve Kodzsima kedvenc írójának filozófiáján alapul, és az emberiség törzsfejlődéséről is szó eisk benne.

Kodzsima szintén Twitteren mondta el, hogy a játék megjelenése még nagyon messze van. A Kojima Productions még csak nemrég tért magához a Konamival való szakításból, az eltelt hónapokban az E3-as videón dolgozott a stáb. A valódi fejlesztés még csak hetek múlva indul meg, a Death Stranding pedig -- már ha valóban ez lesz a címe -- évek múlva kerül boltokba.

Addig is lehet találgatni, hogy mit is akar mondani ez az összetett, művészire vett videó. Egy biztos: Kodzsima rajong a rejtélyekért, itt is elrejtett vagy száz utalást, amit a rajongók igyekeznek összeszedni. Aki még nem látta, alant megnézheti az anyagot.