Az Assassin’s Creed III-ban lezártuk Desmond Miles történetét, s noha az Assassin’s Creed IV-ben már egy teljesen másik karaktert irányítunk a jelenben, ez nem jelenti azt, hogy teljes mértékben el kellene búcsúznunk a régi ismerőstől -- Desmond központi szereplője volt az Assassin’s Creed-univerzumnak, így természetes módon utalások szintjén a folytatásban is szerepelni fog.

A játék gyártásvezetője, Jean Guesdon kihangsúlyozta, hogy a Black Flag nem egy reboot és nem is egy mellékhajtás, hanem az eddig felépített világ szerves része, Desmond hagyatéka pedig fontos része ennek a világnak -- de hogy pontosan miként kerül majd elő a világot megmentő csapos története, azt még homály fedi. 

Egyelőre annyi biztos, hogy ezúttal az Abstergo, pontosabban annak szórakoztatóipari anyagokkal foglalkozó ága, az Abstergo Entertainment egyik dolgozójaként kutakodunk majd. Guesdon viccelődve hozzátette: ez a cég történelmi tényekkel segítette az Assassin’s Creed Liberation és az Assassin’s Creed III multiplayer módjának elkészítését, ezzel utalva arra, hogy a valóság és a játék fikciója összefonódott.

Az Assassin’s Creed IV mellesleg a next-gen konzolokon egy összekapcsolt szólista élményt fog nyújtani. A gyártásvezető elmondása szerint ez a hagyományos egyszemélyes mókát turbózza fel a közösség jelenlétével, ám ezzel kapcsolatban sem kaptuk meg a részleteket, bár esélyes, hogy köze van valahogy az Abstergo Entertainmenthez.