• Közzétett néhány statisztikát a Blizzard Entertainment
  • A Diablo 4-gyel kapcsolatban
  • Eddig több mint 271 millió órát játszottak a felhasználók
  • És közel 317 millió haláleset történt

A Diablo 4 kapcsán soha nem az volt a kérdés, hogy sikeres lesz-e, hanem az, hogy mennyire. Már napokkal ezelőtt kiderült, hogy a horrorisztikus hangulatú akció-RPG a Blizzard leggyorsabban fogyó játéka, emellett pedig a szakma is eléggé szereti, bár a játékosok már nem annyira elégedettek vele – leginkább a szerverekkel kapcsolatos problémák és a mikrotranzakciók miatt. A szebb napokat is látott stúdió viszont tegnap megosztott néhány friss adatot a játékkal kapcsolatban, melyekből kiderült, hogy bizony eltöltöttünk már néhány órát Sanctuary démonoktól hemzsegő világában.

A közzétett statisztikák szerint eddig 276 millió órát ültek a játékosok az alkotás előtt, ez idő alatt pedig cirka 2,73 milliárd(!) rémséget sikerült eliminálni. Persze a szörnyeket sem nagyon kell félteni, hiszen közel 317 milliószor haraptak fűbe a felhasználók, csaknem 430 000 esetben pedig PvP-ben történt a kispadra kerülés. A Butcher nevezetű főellenfél is sokaknak okozott fejtörést, a boss ugyanis 5,8 millió alkalommal nullázta le a bátor hősök életerejét, akik közül 6300-an már százas szinten járják a kietlen vidéket – 163 tehetséges embernek ráadásul a kíméletlen Hardcore módban jött össze ez a bravúr. Nagy meglepetésre nem a nekromanta vagy a barbár, hanem a varázsló eddig a legnépszerűbb karakterosztály, persze ez még könnyedén megváltozhat az egyensúlyon és a képességek erején változtató javítások után. Nyugodtan pezsgőt bonthat tehát a Blizzard, mivel nagyon úgy tűnik, hogy a nagy múltú széria legújabb részével megfogták az Isten lábát.

A Blizzard lőtt pár öngólt az elmúlt években, de a Diablo 4-gyel mindent kijavíthatnak. Ha érdekel a Diablo 4, megtalálod a Konzolvilág kínálatában.